6178 entry daha
  • hdp eşbaşkanı olarak, akp ve mhp gibi "parti" özelliklerini kaybetmiş mafya ve çetenin meclis'teki mebuslarının toplamından daha fazla insan'dır. gerçekten adil bi yargılanma olsa rehin tutulmaz; saray, mafya ve çete üyeleri hakkında soruşturma başlatılırdı. arşivler de açık; daha önce ne dediyse şimdi de benzerini söylüyor. herkesi davut-binali-kılıçdar-meczup gibi hafızasız ve ahmak zannetmeyin.

    - liderler fox'ta (selahattin demirtaş)
    - demirtaş’tan pkk’ye : silahın demokrasi mücadelesi açısından mazereti yoktur
    vs. vs

    "'çözüm süreci bitmiştir, bundan sonra çözüm yoktur' diyen siyasetçilerin tespit edilmesini talep ediyorum. bunlar tespit edilmelidir ki, çözüm sürecinin bitmesine ve şiddet ortamının oluşmasına neden olan siyasetçiler belirlenebilsin. işin ilginç tarafı, çözüm sürecini bitiren açıklamaları hükümet yetkilileri yaptığı halde, ben pkk’nin yapmış olduğu saldırılardan sorumlu tutuluyorum.

    ben pkk’nin ne yöneticisiyim, ne üyesiyim, ne sözcüsüyüm, ne de sempatizanıyım. ben hdp eş genel başkanıyım, bütün şiddet ve savaş araçlarını eleştiriyorum ve politikalarına karşı çıkıyorum. savaş ya da çatışma kararı kimden gelirse gelsin, benim eleştirdiğim bir husustur. takdir edersiniz ki, bir siyasi parti olarak hükümetin karar ve eylemlerini eleştirmek ve denetlemekle yükümlüyüz.
    (...)
    soruşturmalar politik siyasi kimliğim nedeniyle açılmıştır. oysa ki, devlet bahçeli’nin cumhurbaşkanı’na yönelik ‘hırsız’ ve benzeri sözler sarf ettiği sadece 2015 yılında 15 ayrı konuşma mevcuttur ve bu konuşmalarla ilgili fezleke düzenlenmemiştir. hukuk bu ülkede bana ayrı, devlet bahçeli’ye ayrı işlemektedir. adalet arayışının ve hukuka olan inancın zayıfladığı toplumlarda kaos, korku ve panik hali toplumun genel ruh haline dönüşür. anketlere göre şu anda yargıya olan güven yüzde 2.9’dur. ben aynı zamanda bir hukukçuyum ve bu durum yargının hak etmediği bir durumdur.

    şu anda ifademi size yaklaşık 1700 km öteden, yüksek güvenlikli cezaevinden veriyorum. bu, yargının herkes için eşit olmadığının göstergesidir." (demirtaş: hukuk bu ülkede bana ayrı devlet bahçeli'ye ayrı işliyor)
5177 entry daha
hesabın var mı? giriş yap