8 entry daha
  • eski bir hakem olarak ben de bir şeyler paylaşayım. bir kere türkiye'de siyasetin bulaşmadığı bir camia yok. buna mhk'da dahil. hakemlerin bir çoğu üniversite mezunu düzgün çocuklardan oluşuyor ancak iş bilmez yöneticiler bu gencecik çocukları hep yalakalığa ve adam kayırmacılığa yöneltiyor. örnek vereyim itü makine mühendisi çocuğun maç alabilmek için serdar çakır'ın ailesinin piknik yaptığı alanda arkadaşları ile beraber onlara canlı müzik yaptığını gördüm. düşünün o çocuktan daha çok ben utandım. hakemlik diyip geçmeyin dernek işlerinde ve mhk yönetiminde deli paralar dönüyor. ben il hakem kuruluna girip çulsuz olan adamın 2 yılda ev ve araba aldığını gördüm. o yüzden her şeyi siz toz pembe görmeyin. üst tarafa çıkmanız için en önemli iki şart arkanız sağlam olacak ya da yalaka olacaksınız. ikisinden biri ya da ikisi beraber olunca yürü yağ kulum olursunuz.

    hakem gözlemcileri genelde eski hakemlerden oldukları için genel de kararların doğruluğundan ziyade görüntüye dikkat ederler. senin kararın yanlış ya da doğru olmuş umursamaz ama bayrağı düzgün çektin mi çekmedin mi ona daha çok dikkat ederler. ayrıca hakemlerin amatör ve profesyonel de aldıkları para devede kulaktır. amatör küme maçı için orta hakem 100 tl alıyor yardımcı hakem 60 tl alıyor.

    kısaca mevcut yönetim ve ülke şartları içinde deveye sormuşlar neren eğri o da demiş nerem doğru ki. bizim ülkenin durumu da bu şekilde.
61 entry daha
hesabın var mı? giriş yap