24 entry daha
  • son kuşlar, senaryosunu ayşe şasa'nın yazdığı çok gerçekçi bir melodramdır. sade, abartılara başvurmayan, sınıf çelişkisini dikkatli bir gözle takip eden bir aşk filmidir. istanbul'da lise son sınıfta okuyan ayşe (selma güneri) ile anadolu'da, uzak bir şehirde çalışan oğuz (ediz hun) arasındaki imkansız aşk duygusal bir anlatımla perdeye aktarılmıştır.

    sevenleri ayırmaya çalışan, ayşe'nin babası şeref'in (kenan pars) taşıdığı isimle çelişki oluşturacak biçimde paraya kul köle olması, annesi ve ablasından da destek görmeyen genç kızı çaresiz bir halde zengin bir adamla evlenmeye itecektir. genç kız sevmediği bir adamla dünya evine girer ve oğuz'dan ayrılmak zorunda kalır. bu dönemde birçok örnekte sınıf çelişkisini konu alan filmlere rastlamamıza rağmen son kuşlar gerçekçi bakış açısıyla dikkati çekmektedir.

    servetin, paranın, lüksün karşısına gerçek aşkı ve sevgiyi koyan film karamsar bir havada son bulur. mutlu sonların revaçta olduğu yeşilçam filmlerinde bu tercihler her zaman ilgi çekicidir ve seyirci üzerinde çok daha derin bir etki bırakmaktadır.
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap