10 entry daha
  • cok guzel, ekonomi bolumlerinde okunmalik bir hikayesi olan platform.

    2002'de kuruluyor. yani meshur internet balonunun patlamasinin ertesinde, herkesin internet sitelerine burun kivirarak baktigi donem. acayip de basarili oluyorlar, milyonlarca kullanici kayit oluyor. yalniz yoldan geceni aldiklari icin ortam bir kac ay icinde cope donuyor. kafasina esen meetup grubu acip yalan dolan etkinlikler duzenliyor, kimse katilmiyor vs.

    kurucu dayi bakiyor bu boyle olmayacak ben bu kadar bas insani nasi paraya donusturucem diye planlar yapiyor. ama goklerden gelen bi karar vardir askfakjf neyse konuyu dagitmadan once meshur bulusma mekanlarindan para alsam diyor, mekanlar tabi buna siktiri cekiyor afedersin. bana mi sordun lan milleti gazlarken diyor adamlar hakli olarak. sonra meetup plus diye bir sey cikariyor. yillar sonra bir roportajinda "plus diye bi sey cikarmistik, bisiler bisiler eklendi ama valla ne oldugunu hatirlamiyorum" seklinde tanimlarken yariliyor gulmekten falan. kimse plus uyelige de para vermiyor tabi.

    dayi burada zurnanin zirt dedigi yere geliyor. oyle bir karar aliyor ki meetup ya ucup gidecek ya da tarihin tozlu sayfalarina, facebook'a sevdanin yollari meetup a kursunlar. neyse dayi diyor ki sicarim yapacaginiz meetup a, ortaligi kerhaneye cevirdiniz bundan boyle meetup kuran adama aylik ucret getiriyorum.

    butun teknoloji cevreleri bu karara gotuyle guluyor. dayi kendi ipini cekti bundan boyle dexter gibi ormancilik yapar en fazla diye dusunuyorlar. ama isin asli oyle olmuyor. butun iti kopugu uc kurus para vermemek icin ayiriliyor. geriye toplam nufusun yuzde 1 i falan kaliyor yanlis hatirlamiyorsam. ama nasil nezih bir ortam. butun meetup lar artik ozenle isliyor. zamanla insanlar platformun kalitesinin kademe kademe yukseldigine sahit oluyorlar. simdi bildigin rafine bir ortam. dayinin karari ise yariyor ve meetup pezevenklerin elinden kurtuluyor.

    bu da boyle guzel bir silikon vadisi hikayesidir.
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap