10 entry daha
  • defalarca yazdım yine yazıcam. bir şarkıcıyı sevebilirsiniz, beğenebilirsiniz, ama lütfen "gelmiş geçmiş en büyük şarkıcı, ses, besteci" derken bir oturup düşünün. millet olarak sevdiğimizi göklere çıkarıp, sevmediğimizi yerin dibine sokmakta üstümüze yok.
    sezen aksu, 70'li yılların sonunda sesinin vuslatinin özellikle ajda pekkan'a olan benzerliğiyle dikkatleri çekmiş; keza nilüfer, nükhet duru tarzında pop müzikte kendine büyük bir hırsla yer bulmaya çalışmış bir yorumcudur.
    daha sonra 80'li yıllarda türk popunun arabeske dönmesinde önemli bir rol oynar çünkü bestesini yaptığı şarkılarının hemen hemen hepsi arabesk tandanslıdır. zaten bestelerinin çoğunu yardımla yapar ve "klasik" denilen parçalarının arkasında onno tunç, garo mafyan, uzay heparı, fahir atakoğlu gibi çok iyi müzisyenlerin imzaları vardır. kaldı ki bu müzisyenlerle çalışmaları bitince pop maskesi düşmüş özüne dönmüştür.
    bunun dışında kendisi söz yazarıdır eyvallah ama şarkı sözü yazma kalitesi de bir aysel güreli ya da nazan öncel'i geçmez.
    valla bakıyorum da hakkaten erol simavi'ye helal olsun. zamanında öyle bir korumaya alıp öyle bir pr yaptı ki, bu milletin başına vura vura bu kadını pop kraliçesi olarak kabul ettirdi. ne diyeyim. büyük başarı.
    edit:imla
    edit tanım: sezen aksu müziği değil, müzik sezen aksu'yu zaten yıllar önce bıraktı.
86 entry daha
hesabın var mı? giriş yap