14 entry daha
  • genel kanaatin aksine instagram ve blog yazan annelere tepki duymamin sebebi annelik üzerinden kariyer yapmaları değil, üslup sorunları.

    çocuklarım olduğu için ister istemez takip ediyorum ve kendi içinde bir dünya olduğu söylenebilir bu grubun. konseptli doğum günleri, montessori mobilyaları, yorgun argin oluslarindan ne kadar güçlü olduklarına kadar her şeyleri ile bir örnek bu kadınların çoğu tiksinti yaratıyor insanda. sebebi basit, çocuklarından eşyalarına kadar sahip oldukları her şeyi açıktan açığa kendilerini overek göze sokmalari çok büyük gorgusuzluk. ikinci bir grup var ki daha acinasi... azili takipciler. en ufak eleştiride ordu gibi saldırıya geçiyorlar.

    bunlar haricinde, anneligi kariyer haline getirmiş olsa da, ya da annelik hakkında blog yazıp instagram hesabı olsa da bu tür bir hayat tarzı benimsemeyen kişilerde var. onları ben ayrı tutuyorum. çocuklarını bile ölçülü bir şekilde fotoğraflayan paylaşan, anneligi kutsamak yerine pratik zorluklarini da paylaşan, kadinligi da annelik kadar önemseyen, yoruldum da diyebilen, sürekli tüketim çılgınlığı yayan reklamlar peşinde olmayan, kitap ve bilgi de paylaşan blogcu anne mesela.

    dediğim gibi içerden bakan birisi olarak ayrı tutuyorum.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap