16329 entry daha
  • 5 eylül 1977'de uzaya fırlatılan, hala uzaydaki seyahatine devam eden, yeryüzünden en uzakta bulunan insan yapımı nesne olan voyager 1 isimli uzay aracı 25 ağustos 2012 tarihinde heliosfer'i aşarak yıldızlar arası uzaya ulaşmıştır.

    aracın içine, dünya dışı akıllı yaşam formlarının ya da gelecekteki insanların bulması amacıyla, voyager golden record isimli altın bir plak yerleştirmişler. bu plağa da 55 dilde selamlama, dünyanın çeşitli yerlerinden resimler, dalga, rüzgar, gök gürültüsü, hayvan sesleri gibi çeşitli doğal sesler, güneş sistemini, gezegenleri, insan dna'sı, insan anatomisini ve üremesini gösteren bilimsel içerikli resimler yüklemişler.

    sesler, fotoğraflar ve selamlamalar için bkz
    plağın çevresindeki 3 adet sarı tele tıklayarak(sounds,photos,greetings) içeriklere erişebiliyorsunuz. özellikle sesler bölümünü seçtikten sonra plağın üzerinde mouse imlecini gezdirdikçe tüm seslere ulaşabilmeniz çok güzel olmuş. selamlamalar bölümünü seçtiğinizde ise harita üzerinde ülkeler çıkıyor ve bu ülkelerin dilinde selamlamaları tek tek dinleyebiliyorsunuz.

    bu içeriklere ulaşabileceğiniz başka kaynaklariçin:
    https://voyager.jpl.nasa.gov/…ecraft/greetings.html
    http://www.laboiteverte.fr/…er-aux-extraterrestres/
    https://tr.wikipedia.org/…tın_plak#.c4.b0.c3.a7erik
25498 entry daha
hesabın var mı? giriş yap