25 entry daha
  • ülkenin geldiği durumu özetliyor aslen. bu anda elinde beş milyonu olan adam yatırım yapmak istemiyor çünkü yaptığı ticari yatırımın geliri muhtemelen bu paranın cari banka fazi gelirinden daha düşük olacak. bu paraya sanayi yatırım yapmak hayal anca dükkan için işletme sermayesi olur.

    bu anda eğer bir milyon tl parayı denkleştirmeniz mümkünse ayda on bin lira net fazi alırsınız,eğer emekliyseniz emekli maaşı ve bu paranın bir kısmı ile cillop gibi de yaşarsınız.

    türkiyenin sorunu da tam olarak da budur ülke olarak bir çemberin içersinde yaşıyoruz. gerçekte mevcut sanayi yatırımlarını fiilen finase edecek gücümüz yok çünkü ülkede yeterli mevduat yok. akp iktidarının ilk on üç yılı ucuz dolar kuru ve dünya genelinde sıfır faiz politikaları sebebi ile ucuz kredi ile geçti. ilk altı yıl bir büyüme mucizesiydi. son yedi yıl ise duraklama dönemi ,ucuz dolar kuru ve krediler ile bina yapıp vakit geçirdik.

    bu anda dünya da para bulmak pahalı olmaya başladı ve bizde faziler yükseliyor. doksanlara geri dönüyoruz,tcmb fonlama faizini indirirse döviz fırlıyor,faizi artırırsa piyasalar duruyor.

    bu ortamda kimse elindeki beş milyon nakit ile risk alıp yatırım yapmaz hatta geleceği son derece karanlık gözüken emlak için yatırımda yapmaz.

    bu anda nakit candır.
157 entry daha
hesabın var mı? giriş yap