162 entry daha
  • adettendir, söylemek zorundayım: ilk ben dinledim!!!

    tabii ki ilk ben dinlemedim. ama dinleyeli çok uzun zaman oldu ve ilk dinlediğim şarkı elephant'dı. bir arkadaşım önermişti çok ama çok sevdim. abartmayayım 3-4 sene boyunca sadece tame impala dinledim. çok seviyorum.

    şöyle bakarsak, tame impala'nın müziği çok değişti. biraz da ani bir değişim oldu bu. baktığınız zaman tame impala müzik hayatına bolca fuzz, distort edilmiş gitar efektleriyle, tabiri caizse biraz sert müzik yaparak başladı. sonra feels like we only go backwards gibi çok hit olmuş bir şarkı yaptılar. kötü bir şarkı değil kesinlikle ama bir mind mischief de değil bana göre.

    bu hit kevin parker abiyi çok etkilemiş olacak ki bundan sonra çıkan şarkılar, albümler bu şarkının üzerine biraz daha 80'ler katmanı atılmış gibi oldu. bence pet shop boys, air gibi gruplardan hayli etkilenilmiş. currents'ın çok iyi bir albüm olduğunu düşünüyorum, yeni albümü de sabırsızlıkla bekliyorum ama currents albümünün bir kopyası olursa hayal kırıklığı olacakmış gibi geliyor bana. müzikal transformasyon açısından bir coldplay olursa tame impala, onları tame impala yapan kitlesini kaybeder. belki de çok fazla kitle kazanır ama içleri ferah müzik yapabilirler mi emin değilim.

    yeni albüm hazırlıklarına başlanmış sanırım. lonerism ve currents arasında bir albüm çok tatmin edici olur. ne etliye ne sütlüye yani. bekliyoruz kevin parker. bir de artık türkiye'ye gelseler aşırı mutlu olacağım.
414 entry daha
hesabın var mı? giriş yap