201 entry daha
  • dün gittiğimiz doktor kontrolünde kız babası olacağımı öğrenmemle birlikte, endişelerine ortak olmaya başladığım babadır.

    başlıktaki yaklaşık 200 entryi okudum. yazarların büyük kısmı, elektra kompleksi nedeniyle kız çocuğunun babasına duyacağı hayranlığı ve aşkı erkek çocuk sahibi olan babalar tadamayacağı için kız babalarının çok daha mutlu olması gerektiğini düşünüyor. baba olmak başlı başına muazzam bir olay, "kız çocuğum oluyor babaya daha düşkün olur" şeklinde mutluluğu katlandırmak yersiz bir davranış bana göre.

    diğer grup ise, kız çocuğunun ilerde aileye bakacağından, aile için sigorta olacağından bahsetmiş. sevinmek için daha bencil bir neden olamaz bence. bu şekilde düşünen kafalar yarın öbür gün kızları yurtdışında eğitimini veya kariyerini devam ettirmek istediğinde, "hayır otur bize bakman lazım" demeyi kendilerine yakıştıracaklar herhalde.

    birçok yazar babaya x kromozomunu sen verdin, y kromozomu verseydin de erkek olsaydı diye temel biyoloji dersi vermiş de hiç kimse ülkemizde kız babası olmanın muhtemel zorluklarından veya hissedilen endişelerden bahsetmemiş.

    ben de çok isterdim bir iskandinav ülkesinde kız babası olmak. adalet sistemine sonsuz güven duyduğum, eğitim sistemine inandığım, kızımın can güvenliğinden şüphe etmediğim bir ülkede kız çocuğu yetiştirmek gerçekten de muazzam olurdu. tek endişem her kız babası gibi 25 30 sene gözüm gibi baktığım kızımı, elemanın birinin gelip benden koparması olurdu.

    pembe metrobüs gibi sapkınlığı daha da artıracak bir uygulamanın başladığı, 13 yaşında kız çocuğunun 28 kişinin tecavüzüne uğradığı ve tecavüzcülerinin "çocuğun istismarın farkında olması" nedeniyle komik cezalara çarptırıldığı, siyasilerinin "kadından alacağımız eğitime ihtiyacımız yok", "aileniz size eş bulamazsa bize gelin", "kadın olarak sus", "evi topluyorsunuz, allah razı olsun", "yalnız bırakılan ya davulcuya ya zurnacıya" gibi demeçleri rahatlıkla verebildiği, özgecan aslan, münevver karabulut ve daha binlerce kan donduran kadın cinayetlerinin işlendiği bir ülkede erkek çocuk sahibi olmak çok daha risksiz ve tasasız bir durum olacaktı benim için.

    yaşadığım tarifsiz sevince, gölge düşüren endişelerimin kaynağı olan herkesi, allah bildiği gibi yapsın.
878 entry daha
hesabın var mı? giriş yap