• finlandiya' nın 2016 yılı oscar adayı film. yönetmenin ilk uzun metraj filmi olmasına rağmen iyi bir şekilde kotarılmış. türkçeye olli makinin en mutlu günü adıyla çevrilmiş.

    filmi 10. eskişehir palto film festivalinde izleme şansı buldum. film siyah-beyaz tonu ve görüntüler açısından bile görülmeye değer.

    film tipik bir kuzey avrupa filmi . kuzey avrupa filmlerinde bulunan melankolik hava ve bu melankolinin yarattığı seyirciyi gülümseten durumlar söz konusu. filmin siyah-beyazlığı melankolik havaya ayrıca katkı sağlamış.

    film bir boksörün çıkacağı önemli bir maçtan yola çıkarak çekilmiş olsa da alıştığımız spor filmlerinden çok farklı bir şekilde ilerlemekte. film olli maki adlı bir boksörün gerçek hikayesine dayanmakta.

    --- spoiler ---

    olli makinin en mutlu günü diye hesap edilen gün unvan maçına çıktığı gündür. ancak olli için bokstan ve unvan maçından daha önemli bir şey vardır o da hoşlandığı raija dır. olli aslında başkalarının ona dayattığı hırslarıyla unvan maçını kabul etmiştir. o basit bir fırıncıdır ve onun en mutlu günü unvan maçına çıkacağı gün değil raijanın evlenme teklifini kabul edeceği gün olacaktır. film ilerleyişi ve sonuyla herhangi bir boks filminden veya spor filminden ayrılmakta.

    --- spoiler ---
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap