8 entry daha
  • beynin kendisi bir materyaldir netice olarak.
    ve beyin modellenebilip, silikon tabanli olarak ruhani yani spiritual boyutu da olan bir makina icat edilebiliyor. veya biyolojik mekanizmamiza makina monte edilebiliyor.

    beyin evrim sureci icinde buyumus ve en son frontal korteks mi, yoksa neokorteks mi benim detayina vakif olmadigim katmani olusmus. ancak kafatasimizin capi bir engel teskil ediyor daha da buyumesine ve evrimsel surecteki yeni devrim bu katmanlarin hiyerarsik yapisinda en ustte bulunacak olan bir beyin-makina interface arayuzu.

    veyahut hiyerarside en ust kamani teskil edecek beyin-makina arayuzu olmadan da nanorobotlar noronlarimizla iletisime gecebilecek. adeta sanal bir evrene adim atacagim beynimiz icinde.

    mesela seninle ben grafik olarak aynen tasarlanmis denize nazir cafede tamamen sanal olarak karsilikli bulusup sohbet edebilecegiz.

    bu nanorobotlar insan olmanin ne demek oldugunu da yeniden tanimliyor. ve biyolojik kisitlarimizi asiyor. örneğin nanorobotlar damarimiza enjekte edilerek oksijen saglayabiliyorlar ve nefes almadan mesele yarim saat durabiliyoruz.

    ve daha coook seyler. çok ilgimi cekti arastiracagim ve,
    su anda teravih okunuyor cok komik : )
    ironiyyi cavlayan cavlar... insan insan olmanin otesie gecip kendini yeniden tasarlayarak tanri olmaya adim atiyor...
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap