138 entry daha
  • başlıkta yazılanları okudum. üç şey çok açık

    1- başlığa yazanların ekseriyeti savunmayı okumamış. pek şaşırmadım (burada bariz bir ironi, hatta pejoratif bir tutum var)

    2- başlığa yazanların yine azımsanmayacak bir kısmı bu ülkede derin devlet olmadığını, ergenekon - balyoz gibi davalarda sadece "suçsuz"ların yargılandığını düşünüyor. doğrusu şu, ergenekon ve balyoz soruşturmaları sulandırıldı. suçlunun yanında suçsuzlar da soruşturmaya dahil edilip dava iktidarın muhalefet ve tsk üzerinde kullandığı bir tehdit unsuru haline getirildi. sonuç: suçsuzun yanında suçlu da tahliye oldu, akp derin devlet ile anlaştı, yeni bir ortak düşman ortaya çıktı. al gülüm ver gülüm bir ilişki ağı yaratıldı. veli küçük’ün serbest olup ahmet şık’ın cezaevinde olduğu bir ülkeye dönüştük. memnunsanız amenna. ama binlerce faili meçhulü, aydınlatılmamış dosyayı kimlere bağlayacaksınız, cinlere mi? bilemeyeceğim.

    ek olarak belirtmeliyim ki isteseniz bu iddiamın screenshot’ını alabilirsiniz, bugün darbe davalarında yargılanmakta olan birçok askeri personel birkaç sene sonra özgür olarak aranızda dolaşırsa hiç şaşırmayın. türkiye gibi ülkelerin genel taktiğidir. devletin iç meselelerini içeren, kamuoyuna mal olmuş soruşturmalar suçsuz kişiler de iddianameye katılarak sulandırılır ve nihayet halk nezdinde itibarı kaybettirilir. er geç bir pax turco göreceğiz ama bakalım ne zaman.

    3- yine yazarların çok büyük kısmı, ahmet altan’ın yargılanmasından memnun. su veren itfaiyenin… tabirini kullanan çok. garip. zira bu ifadeler, bu tutum, bu entryleri yazan kişilerin demokrat olmadığının kanıtı. dursun çiçek bile ahmet altan’a desteğini belirtirken, buradaki gencin, hem de daha demokrat olması beklenen gencin böyle varoş bir tepki geliştirmesi, kana kan dişe diş demesi utanç verici. ama sağ olun, bir kez daha beni haklı çıkarıyorsunuz. ben akp sonrası türkiye’nin güllük gülistanlık olmayacağını, demokrasi gelmeyeceğini zira muhalif kesimin görünürde demokrat aslen statükocu, hatta konu başlıklarına göre faşist olduğunu düşünmekteyim.

    tüm bunları bir kenara koyarsak, ahmet altan sevdiğim bir romancı değil ama yine de hakkını teslim etmeliyim ki kötü bir yazar değildir. sadece benim zevkime uymaz kalemi. ayrıca bir fikir adamıdır. cesurdur. taraf gazetesi döneminde sapla samanı karıştırdıklarını, soruşturmaların selameti için yaşanan vahim hukuk ihlallerini göz ardı ettiklerini düşünüyorum. gelgelelim, aklı başında bir insan, demokrat bir insan, geçmişte ne olursa olsun, iddianameyi okur ve bugün ahmet altan’ın yanında olur. gerçi onun bizim desteğimize ihtiyacı yok, o garabet iddianameyi yazan savcıya unutamayacağı, muhtemelen yıllar sonra bile hatırlanacak bir cevap vermiş. daha önce de söyledim, ben dahil bu sözlükteki kimsenin bu uzun metni kendini müebbet hapisle yargılayan savcı ve hakimin gözlerinin içine bakarak okuyacak cesareti haiz olduğunu düşünmüyorum.

    bir yandan akp’nin hukuk ihlallerine, totaliterliğine bayrak açıp bir yandan ahmet altan’a “oh olsun” diyecekseniz, ki demektesiniz, gün gelir bir başkası “size müstahak” dediğinde kaşlarınızı çatmayın.
177 entry daha
hesabın var mı? giriş yap