19 entry daha
  • 2007(bkz: erzurum)'da eşimi yanağından öper gibi yapmış ve "allah belanı versin" diye bir laf yemiştim yaşlı bir amcadan.hem de yanımda kızım ve kuzeni varken.

    bu yıl 7 yaşındaki kızımın arkadaşı" annen niye örtülü değil, onlar cehenneme gidecek" diye ağlamaklı aktarışına şahit olmuştum.

    -tahmini 1994-çocukken arkadaşımın evine gittigimde tv yoktu nedenini sorduğumda şehir efsanesi değil gerçek olan cevabı aldım:gavur icadı.

    çok şükür her şeye rağmen atatürk önderliğinde kurulmuş dinamikleri olan,hala bağnazlığı islam ülkelerinden daha alt seviyelerde olan bir ülkedeyiz.hala.

    değişen şey pisliğin olabildiğince öne ve üste çıkması,yeni nesillere sirayetinin giderek artması ve bunun artık "muhafazakarlık" boyutundan toplumsal bekçiliğe varması,işte asıl tehlike bu.

    köpek balıkları ile yada aslanlarla iyi gecinebilirsiniz ta ki onların tabiatlarının gereğini yapması elzem olana kadar.
    abd bile -felaket anlarında-olan yağma ve hırsızlık olayları buna en net örnektir.ya tabiatın iyidir ya da hukuk.her ikisi de iyiyse biz ona avrupalı diyoruz(üzülerek söylüyorum öyle) gönlüm aklı ve vicdani hür türkiye cumhuriyeti vatandaşı demek istiyor.

    kısacası türk toplumunun çoğunluğu kötü değil,çokluğa sahip(meşhur kitle),baskın ve dış destekli olanı safi kötü veya cahil.geri kalanlara zulüm tabii bunlar.
    aynı oran sözgelimi sıradan bir avrupa ülkesinde sistemi bozacak nitelikte zarar veremiyor.cünkü pilot otomatik, kaptan değişir rota değişmez.
1622 entry daha
hesabın var mı? giriş yap