929 entry daha
  • çok disiplinli tasarım optimizasyonu alanında doktora tezi yazan bir arkadaşım vardı. adam yıllar sonra bir sevgili buldu, kız da otomotiv mühendisliği okuyor. nasıl ateşli bir ilişkileri var anlatamam. yılların verdiği yokluğun gözüne vuruyorlar adeta. gel zaman git zaman bunlar aynı eve çıktılar. iki mühendis yan yana geldiğinden mütevellit, buluştuğumuz zaman muhabbetlerini hiç anlamıyoruz. termistör, viskozite, osilasyon filan konuşuyorlar kendi aralarında.

    bu arkadaş ilk savunmadan geçemeyince 6 ay uzatma aldı tezden. araya da tatil girince savunma güz dönemine kaldı. o arada askere gidip geleyim dedi. bir gün beni aradı. giderken internetin ağ ismini değiştireceğim dedi. kız arkadaşı bilgisayarın başına her oturduğunda kendisini hatırlatacak bir isim yazacakmış, bana bağlanıyor gibi hissetsin dedi. şu naifliğe bak yarabbi* sen edebiyatçısın, güzel bir şeyler bulalım dedi. evet, modeme özlü söz bulmak için akademisyen oldum diyemedim.

    o aralar da fabian lamar'ın (namıdiğer nu) man o to bestesine sarmış durumdayım. mevlana'nın şems-i tebrîzî'ye yazdığı 'ben ve sen' manasına gelen farsça bir şiir. şu onunla da paylaştım, hoşuna gitti. askere gideceği gün kopyalayıp yapıştırmış ağ ismine. kıza da not bırakmış modemin üstüne "senin için güzelim" diye.*

    bilgisayar, telefon vs. otomatik bağlandığı için sanırım kız epey geç fark etmiş. bir arkadaşı ziyarete gelip wifi şifresi isteyince, bağlanan ağı görmesiyle birlikte basmış kahkahayı. ağ adı: numanoto, bunlar da kendilerince numan oto diye hecelemişler. kız küplere binmiş. ben otomotiv mühendisiyim, beni millete kaportacı gibi gösterip dalga geçmiş diye ayrılmış bundan. tabi biz sebebini sonradan öğrendik. adam askerde heder oldu gitti. günlerce aramış ankesörlü telefondan ama açmamış. bana söyledi, aradım ama benim telefonlarımı da açmadı. neyse ki izne gelince gidip görüşmüş. güç bela anlatabilmiş kıza derdini. kız da bir daha böyle saçmalıklar yapma demiş de barışmışlar. o gün bu gündür çocuk benle görüşmüyor. vidanjördü, hiltiydi biz ne güzel anlaşıyorduk; sen bela ettin bu şiiri başıma diye.

    işte şiir böyledir dostlarım.

    fikirsiz hayalperestleri, ahmak; bilgisiz zâhirperestleri, kaportacı yapar.

    sgn/öneri: bunu sevenler, şunu da dinlemek ister elbet.
942 entry daha
hesabın var mı? giriş yap