• istanbul üniversitesi edebiyat fakültesi binasının fen kapısından çıkıldığında yolun karşısındaki otobüslerin geldiği sokağa doğru gidilir, tek şeritli uzunca bir yoldan ve oldukça eski bir kemerin altından geçilir. dört yol ağzına varmışsınızdır, etraf pideci, börekçi,dürümcü gibi öğrencilerin mide asidi salgılamalarını önleyecek türlü işyeriyle doludur. herneyse, hiçbiryere sapmadan doğruca, her zaman bozuk ve çamurlu olan yola doğru gidilir, yaklaşık yüz metre kadar sonra uzaktan denizi görürsünüz, kafanızı sol tarafa doğru çevirdiğinizde ise istanbul üniveristesi yabancı diller bölümü binasını. içinde her milletten insanı bulmak mümkündür, sakindir, edebiyat fakültesinden gerek uzaklığı gerek ortamı sebebiyle izole olmuş bir şekilde eğitim vereceği öğrencileri beklemektedir.
    bina bir katı zemin olmak üzere iki katlıdır, içinde saymakla vakit kaybedilmeyecek kadar çok sınıf vardır.üst kat genellikle idari işlere ve akademik personele ayrılmıştır, öğrencileri ilgilendiren kısmı vize ve final zamanlarında notların asıldığı panolardır, alt kata inersiniz, hemen karşınızda ders saatlerinde bile boşalmayan bir kantin bulursunuz,arkanızı döndüğünüzde yine boş bir alan ve sağ tarafında bir koridor ve sınıflar görürsünüz.merdivenlerden dümdüz ilerlersiniz ve mecburi olarak soldaki koridora girersiniz,
    çoğunlukla karanlıktır. karşılıklı olarak dizilmiş sınıflar mevcuttur, sağ taraftakiler ingiliz dili ve edebiyatı ve amerikan kültür ve edebiyatı hazırlık sınıfı öğrencilerine ev sahipliği yapmaktadır.
    bölümün eğitim ve öğrencileri 4senelik hayata hazırlama amacında insanları tanımayı sağlamak gibi ekstra bir özelliği mevcuttur. ayrıca daha birinci sınıfa geçmeden aklınızdaki birçok şeyi bonus olarak gerçekleştirme fırsatını da verir. okutmanları öğrencilere fakülteden farklı olarak, garip ve sevindirici bir şekilde yardımcı olur, olmaya gayret eder. * bu yüzden sene sonu geldiğinde garip hissedersin, sene başında bulunmaktan yakındığın yer bir senede evin olmuştur, fakültenin soğukluğunu hissettiğin an hemen evine, yabancı dillere kaçarsın.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap