9 entry daha
  • yanlış bir ifadedir. dine karşıyım. fakat şöyle ki,

    1- selçuk bey zamanında müslüman olunması karşılığında iranı yöneten samaniler oğuzlara iranda toprak vermiştir. deyim yerindeyse türkler tarım yapılması ve medeniyet kurulması mümkün olmayan steplerden irana girmişlerdir. dikkat edilirse tarihin başında en iyi topraklar başkaları tarafından kapılmış, işe yaramaz topraklar ise türklere itelenmiştir. türkler bu sayede game of thronesdaki yabaniler gibi duvarı geçebilmişlerdir.

    2- iranın kapılarının açılması ve pers teknolojisi sayesinde selçuklu devleti kurulabilmiş ve daha sonra da anadolunun kapıları açılmıştır.

    3- müslüman olunması karşılığında araplara paralı askerlik yapıp para kazanabilmişler ve bu arada mısırda yönetimi ele geçirmişlerdir. (memlük devleti)

    4- müslüman olunması vasıtasıyla nüfusun geri kalanı arap katliamlarından kurtulmuştur.

    haa bana kalsa türkler dağılmadan boylar halinde irana hiç uğramadan hazarların olduğu ukraynaya yerleşmeli, en kötü tengricilik, olmuyorsa musevi olmalı, kültür puanı kasmalı ve yerleşik yaşama geçip tarım yapıp nüfusu arttırmalılardı ama olmamış. yani bence müslümanlığın seçimi sonraki seçimleri olumsuz etkileyen yanlış bir tercih. ama müslümanlığın hiç bir işe yaramadığı da doğru değil.

    şöyle bir yanlış algı var, milletler din seçer gibi algılanıyor. tarihi doğru okursunuz şunu görürsünüz; milletler din seçmeye mecbur kalır. türkler de duvarı geçebilmek ve kılıçtan geçirilmemek için din seçmeye mecbur kalmışlardır.
63 entry daha
hesabın var mı? giriş yap