4 entry daha
  • - ilk nefesi ağır ağır çekmelisiniz yoksa zehirli duman solumaya alışık olmayan gırtlağınız öksürmekten tahriş olabilir. hatta ilk nefesi derin çektiğinizde, dumanını geri veremeyip nefessiz kalma durumu ile karşılaşabilirsiniz.

    - ilk sigaranızın zifir, nikotin ve karbonmonoksit oranının yüksek olmasına ve pahalı olmasına oldukça dikkat edin, çünkü yaktığınız sigara yüksek ihtimalle ilk ve son olmayacağı için sizi ne kadar çabuk bedensel zarara uğratır ve cebinizdeki son parayı sigaraya vermenize yol açarsa belki bırakma ihtimaliniz daha yüksek olur.

    - ilk sigaranızı kesinlikle fazla alkol aldığınız zamanda içmeyin. karbonmonoksit tansiyonunuzu az da olsa düşüreceğinden zaten alkolden dönen başınız daha çok dönecek ve kötü sonuçlar doğuracaktır.

    - ilk sigaranızı varsa sürekli çıktığınız bir yokuş veya sürekli yürüdüğünüz bir yolda içiniz, çünkü ilerleyen zamanlarda ( sigaraya devam ettiğiniz taktirde) kolaylıkla çıktığınız yokuşu, yorulmadan yürüdüğünüz yolu nefesiniz tıkanarak yürüyeceksiniz.
    bu sayede sigaraya başlamadan önce daha dinamik ve enerjik olduğunuz aklınıza gelecek ve sigarayı bırakma ihtimaliniz normalden daha yüksek olacaktır.

    - ilk sigaranızı içmeden önce otuz iki dişinizle gülerek dişlerinizin fotoğrafını çekin, olur ya hani ilk sigaranız olmazsa dişlerinizin eski haline açar bakarsınız. diş sağlığınızın da giderek bozulduğunu farkettiğiniz an belki bırakma kararı alırsınız.

    not: umarım ilk ve son olur..!
319 entry daha
hesabın var mı? giriş yap