8 entry daha
  • türkiye'de çok para kazanan insanlar vergi vermiyor. az kazananlar ise daha eline geçmeden maaşlarından vergi peşinen kesiliyor.

    patronlar çalışanları asgari ücretten gösteriyor. ev alıyor vergiden kaçıyor. karısına araba alıyor. şirket üzerine gösteriyor. evine deterjan alıyor. faturayı kdv'den düşüyor.

    kuyumcular fakir. doktorlar fakir. müteahhitler zor geçiniyor. hep zarar ediyorlar vergi vermiyorlar.

    vergi çıkıyor. sgk çıkıyor. ödemiyor. birikiyor. 2 yılda bir ya affediliyor. ya tekrar yapılandırılıyor. ama yapılandırmayı da ödemiyorlar.

    şirket kuruyor. para kazanır kazanmaz parayı kendi hesabına geçirip yiyor; ev, araba alıyor. sonra şirketin içi boşalıyor. şirket batıyor. vergi vermiyor.

    adamın altında son model mercedes, karısında jeep, çocuklarında mini cooper ama vergi ödemiyor.

    vergi daireleri köhne. alacak takibi yöntemleri demode. kanunlar demode. çakalların, uyanıkların yanına hep kâr kalıyor. vergi ödemiyorlar.

    devlet de tüketimden, dolaylı vergilerden vergi almaya çalışıyor. aldığı vergileri de verimli kullanamıyor. daha çok vergiye ihtiyaç duyuyor. kdv vs. yetmiyor, ötv vs. icat ediyor.

    sen günde 2 paket sigara, ithal alkollü içecek, ithal markalı telefon, ford mustang alıyorsan doğru düzgün vergi ödemiyorsan devlet senden bir şekilde alıyor o vergiyi. kazancın üzerinden doğrudan vermediğin vergiyi.

    çözüm zor ama çok basit. vergi kanunları sıfırdan yazılmalı. vergi affı, yapılandırma 20 yıl yasaklanmalı. vergi oranları azaltılmalı. az gelirlilerden değil, çok gelirlilerden vergi alınmalı. vergi kaçıran tespit edilirse mevcut iş kolunda bir daha çalışması yasaklanmalı.
123 entry daha
hesabın var mı? giriş yap