2 entry daha
  • sony zx300 sony'nin klasik işletim sistemine sahiptir.

    dolayısıyla streaming ve tidal, spotify gibi servisleri desteklemez.

    video göstermeyecektir, internete bağlanamayacaktır, pantolon dikemeyecektir.

    daha ebatlı ve pahalı abileri 3000 tl'lik sony wm1a ve 10.000 tl'lik sony wm1z gibi sadece ama sadece yüklediğiniz müzikleri size yüksek ses kalitesinde ve geniş kulaklık uyumluluğuyla dinletecektir. (ha bir de bluetooth'la diğer cihazlara ses aktarımı + usb-dac özelliği var, yani ses kartı olarak kullanılabiliyor)

    tasarım amacı budur.

    android kullanmadığı (ve dolayısıyla spotify, tidal desteklemediği) için parçaları sadece "daha yüksek kalitede müzik üretmek" için seçilmiştir ve bu sayede, android cihazlardan daha basit tasarıma + daha uzun müzik oynatma süresine sahiptir.

    yukarıda belirttiğim streaming servislerini desteklemediği içindir ki flac gibi, dsd gibi üstün formatlarda kaliteli kayıt indirmekle uğraşan, zamanında uğraşmış veya elinde halihazırda -zaten- bir müzik koleksiyonuna sahip dinleyicilere yönelik bir walkman'dir.

    telefonların veya standart müzikçalarların doyuramayacağı, yüksek akım isteyen hoparlör ufağı olan kulaklıklara elektrik verebilmek için 2 x 200 mw gücüne sahip 4.4 mm'lik dengeli kulaklık çıkışı vardır.

    dolayısıyla mp3 gibi kayıplı ve ses kalitesini düşüren formatları dinleyen ve 50 liralık kulaklık kullananlar için değildir.

    butik bir üründür.

    sony, yüksek çözünürlüklü (hi-res) walkman konusunda işi diğer firmalara göre ağırdan alıp, 2013 gibi geç bir tarihte vasat ürünlerle vasat bir başlangıç yapsa da şu son seri walkman'leriyle geldiği nokta çok iyidir.

    hatta kullandığı s-master hx adlı teknolojinin kerameti sayesinde onkyo gibi, astell&kern gibi, fiio, hifiman, ibasso gibi sektörün önemli markalarına göre teknolojik açıdan avantajlıdır, bu satırların yazarının görüşüne göreyse bundan birkaç sene sonra bu teknolojiyi daha da geliştirerek tahminen orta-üst seviye taşınabilir müzikçalar sektörünü domine edecektir.

    selamlar & sevgiler & hayırlı bayramlar tüm musikişinaslara.

    zx300 adlı küçüğü de bir - iki aya ülke piyasasında görmeye başlarız tahminen.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap