87 entry daha
  • aşagıdaki bildiriyi yayınlayan adamın şapkaya karşı olduğu için asıldığını sananları görmemizi sağlamıştır. adam direk allah'ın emrini yayımlayıp mustafa kemal'i yaşatmayın diyor sonra idam edilince şapka takmadı ondan asıldı diye viyak viyak bağırıyorsunuz. bu iddianın bir de rize versiyonu var. şapka takmadığı için rize top ateşiyle vuruldu diye. onun da cevabı var.

    "mustafa kemal ve kuvvayı milliye maskaraları yunan askerlerinin önünden kaçıyor. zavallı saf ve gafil halktan topladıkları askerlere 'siz burada onlarla savaşın, biz de arkalarını çevirelim' diyerek sıvışıyorlar. yazık ki halkımız talât, enver, cemal, mustafa kemal gibi beş on eşkıyanın vücudunu ortadan kaldırmak için gereken fedakarlığı yapmıyor. ingilizleri kızdırdınız, üzerimize yunanlıları musallat ettiler. şimdi usulca oturup yenilginin sonuçlarına katlanmak yerine yunanlılarla harbe tutuşuyorlar. bu eşkıyaları ve asileri en kısa zamanda bertaraf etmek hepimize farzdır.

    harp yıllarında sizleri cephe cephe sürükleyen ve din kardeşlerinizin suçsuz yere ölmelerine sebep olanlar arasında mustafa kemal, ali fuat, bekir sami gibi zalimler de vardı. siz bu zalimlerin cinayetlerine daha ne kadar göz yumacaksınız?

    elinize aldığınız bu fetva allah'ın emridir, padişah fermanıdır. sizler bu katil canavarları daha fazla yaşatmamakla mükellef ve görevlisiniz. bunların vücudlarını külliyen ortadan kaldırmak müslümanlık için farz olmuştur."

    bence idam masum kalmış. ben olsam meydanda derisini yüzdürürdüm “sen kimin hakkında allah'ın emridir öldürün diye fetva veriyorsun? diye.

    hee şapka takmadığı için asıldı...

    edit: başlık sahibi bu entry'ye cevap diye alakasız kaynaklara bkz vermiş. geç artık bunları, yemiyor toplum. kendisi halkı isyana teşvik etmekten ve yukarıdaki sebeplerden yargılanıp idam edilmiştir.
326 entry daha
hesabın var mı? giriş yap