10 entry daha
  • bölüm 6 : zaman yönetimi : pomodoro tekniği

    kopma sorunu herkesin başına gelebilir. bir işe ayırdığınız zamanı çok daha etkili kullanabilmek için bazı zaman yönetim teknikleri kullanırız. odaklanmanın etkili yollarından birisi bu zaman yönetimi uygulamalarıdır.

    bir proje'nin ortasında facebook, twitter, ekşi'ye girdiğinizde, kopma sizin için başlar. youtube'da ilgi çekici bir video'ya denk geldiyseniz geçmiş olsun. 20 dk gitti. daha sonra bi 5 dk "ne yapıyordum lan ben ?" kafasına giriyorsunuz. 5 dk daha kaybettiniz. zamanınız boşa gitti, geçmiş olsun.

    pomodoro : 25 dk süreli çalışma, 5 dk dinlenmeyi esas alan bir çalışma modelidir. bir timer ile işinize başlıyorsunuz ve başka hiç bir şeyle uğraşmıyorsunuz. sadece planladığınız işe vakit ayırıyorsunuz. süre dolduğunda dinleniyorsunuz. 5 dk. sonra tekrar çalışmaya başlıyorsunuz. yani bir modül yazacaksanız. kaç pomodoro kullandığınızı görebileceksiniz.

    ben bunun için be focused pro diye bir uygulama kullanıyorum. bu şekilde çalışmaya alıştığınızda işlerin ne kadar hızlı bittiğini göreceksiniz.

    müzik konusunda bir kaç şey diyeyim. ben sözlü müzikler fazla dinleyemiyorum. coldplay falan odaklanmamı sağlıyor. fakat bunun kişiden kişiye değiştiğine eminim. bir arkadaşım trapstep müzik dinleyerek bile çalışabiliyor. sizi ne rahatlatıyorsa onu dinleyin.

    bir sonraki yazımda dünyadaki yazılım mühendisliği üzerine yazmaya çalışacağım. paradigmalar, üniversite odaklı bir yazı olacak.
73 entry daha
hesabın var mı? giriş yap