70 entry daha
  • tacizci, tecavüzcü olması yanı sıra akli sorunları da vardır, zira odasına çağırdığı kadınların bazılarına “beni banyo yaparken izle” diye yalvarıp, bazılarının karşısına çıplak çıkıp onlar korktukça erekte olduğu ortaya çıkmıştır.

    öncelikle ekşi sözlük bilirkişileri yine bir cinsel taciz olayında “bu kadınların hepsi kendini ünlü olmak için yatağa atmıştır” diyerek cehaletini kustu. bilmeyenler için olayı özet geçelim.

    new yorker gazetesinin araştırmaları sonucunda, 90lar ve 2015 yılları arasında 13 kadın öne çıkıp hikayelerini paylaşıyor, bunlar sadece bilinenler. bir sürü kişi adının verilmesini reddetmiş, hatta hikayesini anlatmamış bile. üç kadın harvey weinstein’in kendilerine oral ya da vajinal yolla tecavüz ettiğini, dört kadın weinstein’in onları ellediğini, dört kadın ise weinstein’in karşılarına çıplak ve erekte olmuş bir şekilde çıktığını ve/veya gözleri önünde mastürbasyon yaptığını paylaşmış. ayrıca 16 eski weinstein şirket çalışanı harvey weinstein hakkındaki cinsel taciz şikayetlerinden haberdar olduklarını açıklamış. harvey weinstein bunları yaptığını kabul etti. kurulu tarafından şirketinden atıldı.

    yukarıda bahsettiğim şeyleri yapan kişi, bu insanları otele iş görüşmesi olacak diye çağırıyor. böyle görüşmelerde birden fazla yapımcı, ekip üyesi bulunur. oyuncular odaya girdiğinde ya weinstein’i yalnız başına içkiyle bekliyor buluyor ya da yanındaki diğer yapımcılar iki dakika içerisinde bir bahane bulup yanından ayrılıyor. çoğu durumda bornozuyla karşılarına çıkıyor, bazı durumlarda çıplak. ünlüler “herkes biliyordu” diyor, ve daha önce de kapsamlı bir haber ny times gazetesi için derleniyor ama weinstein bizzat gazeteye giderek ve matt damon ile russell crowe gazeteciyi arayarak haberin basılmasının önüne geçiliyor. weinstein’in taciz ettiği kadınlardan biri polise gidiyor ve dinleme cihazı takıp bugün elimizde olan kaydı oluşturuyor, buna rağmen savcı suçlamada bulunmamayı seçiyor. şikayetçi olmaya çalışılan herkese non-disclosure agreementlar imzalatılıyor, para veriliyor ve susmazsan kariyerin biter diye tehdit ediliyor, çoğunun büyük bir kariyeri olamamış zaten. hatta sızan kayıtta “beş dakikalığına beni reddederek benimle olan ahbaplığını tehlikeye atma” diyerek oyuncuyu tehdit ediyor. konuşan firma çalışanları “kariyerimizi mahvederler” diyerek isimlerinin verilmesini reddediyor. bu kadar nüfuzlu bir adam karşısında genç yaşta tecrübesiz oyuncular, ki kate beckinsale ilk olayda 17 yaşında olduğunu söyledi yani reşit meşit bakmadan sarkmış herkese, bir şeyler yapmaya çalışsa bile başaramıyor. tacize uğrayan birinin yaşadığı travmayı anlatmaya gerek yok bile. arkanızda kimse olmayınca işinize devam edebilmek için susuyorsunuz çünkü şirkete şikayet etseniz tehdit yiyorsunuz, polise gitseniz üstü kapatılıyor. bahsi geçen kadınların hepsi zaten weinstein’i reddetmiş, odayı terk edebilenler etmiş, hiçbir şey yapamasalar bile başka oyuncuları uyarmışlar, örneğin angelina jolie. aralarında susmamayı seçip, önü kesilen mağdurlar var dediğim gibi. bu durumda bile mağdurları suçlayan aklınıza tüküreyim.

    ayrıca mağdur insanları savunmak zorunda bıraktıran zihniyetinize de tüküreyim.
102 entry daha
hesabın var mı? giriş yap