• olay, türk telekom'un benden seve seve para alması ama hizmet vermemesidir efendim.

    ***

    özeti şu:
    taşındım. önce aboneliğimi iptal ettirmek istedim, 700 küsür taahhüt bedeli istediler. 10 ay taahhütüm kalmıştı, faturam 60 lira civarı. yani hiçbir şey yapmadan faturaları ödesem daha ucuza geliyor. buraya kadar hadi sorun yok diyelim.

    taşındığım adrese taşımak istedim hizmeti. onların kayıtlarına göre ilk kez 26 mayıs tarihinde başvurmuşum bu işlem için. 26 mayıs’tan bugüne kadar (en az 5 aydır) taşıyamadılar. ne iptal ediyorlar ne de taşıyabiliyorlar. öyle bekliyoruz.

    hiç abartmıyorum; 6-7 kez müdürlüklere (hem ataköy hem kadıköy) gittim, 20-30 kez telefonla görüştüm, sürekli bahaneler, ertelemeler, incelemeler, suçu çağrı merkezine atmalar, müdürlüğe gitmeniz lazımlar, amirim bizzat sizi arayacaklar… 5 aydır çocukmuşum gibi türk telekom beni oyalıyor. ve bu süre zarfında almadığım hizmete para ödüyorum.

    ***

    duruma bakalım:
    -ilk önce taşındığınız yer için inceleme başlatılmamış dediler (çağrı merkezinin suçuymuş). kira kontratı vs. gerekli belgeleri götürmüştüm müdürlüğe. biz sizi arayacağız, haftaya bir daha gelin dediler. (bu olay 26 mayıstan önce muhtemelen)

    -arayan soran yok. müdürlüğü arayamıyorum. mecbur çağrı merkezini aradım yine. dediler ki taşındığınız yerde altyapı yok. e ne yapacağız? taahhüt bedeli ödemeden iptal edebilirsiniz. ama müdürlüğe gitmeniz lazım.

    -yine müdürlüğe gittim. dediler altyapıyla ilgili bir sorun görünmüyor. hatta teknik elemanların yanına gönderdiler beni. bakıldı, edildi sıkıntı yokmuş. tamam dedim, taşıyın o zaman. hafta içi ekipler gelip bağlayacakmış.

    -ekipler bir zaman sonra aradı. yarın geleceğiz. tamam, bekliyoruz. gelmediler.

    -telefon trafiği müdürlüğe gitmeler… ekipler bir zaman sonra aradı. yarın geleceğiz. tamam, bekliyoruz. gelmediler.

    -telefon trafiği müdürlüğe gitmeler… ekipler bir zaman sonra aradı. yarın geleceğiz. tamam, bekliyoruz. gelmediler.

    lan iki haftada bir, tüm gün, evde birilerini bekliyorum. herkesin işi gücü var. böyle bir şey olabilir mi?

    bu arada ben sikerim böyle işi deyip faturaları ödemeyi bıraktım. ne oldu? aldığım hizmet donduruldu. bu arada telefon trafiği devam ediyor. e çok güzel, zaten hizmet almıyorum, en azından para ödemiyorum.

    hizmet kendi kendine bana bilgi vermeden açılmış. yeni faturalar ve açma bedelleri gelmeye başladı. telefonlar, şikayetiniz incelenip bilgi verilecekler, sonra da ses seda çıkmaması durumu sürekli başa dönerek devam ediyor.

    en son kadıköy müdürlükte delirdim. bu işi bitirmeden gitmiyorum buradan dedim. 3 katta sürekli bir aşağı bir yukarı birilerine yönlendirip duruyorlar beni, ben de elim ayağım titreyerek baştan sona anlatıyorum durumu herkese. çıkıp bir sigara içip geliyorum, yönlendirdiği yere gidiyorum.

    vardığımız sonuç şu. hat dondurulduğu için işlem yapamıyorlarmış, fatura borçlarını takside böldürdük ilk taksidini ödedim. hizmet almadığın dönemin faturalarına itiraz edebiliriz dediler, edelim. tekrar nakil talebinde bulunmanız lazım, dedim sikerler, iptal edin. ama taahhüt? tamam ödeyeceğim iptal edin. yeter ki bir daha gelmeyeyim.

    ***

    en son geçenlerde bu itiraz ettiğim faturalar için aradılar.

    öncesinde şöyle mesajlar gelip durdu: https://i.hizliresim.com/4gqjnp.jpg

    açıklama şu:
    “26 mayıs’ta nakil talebinde bulunmuşsunuz. bilmem ne tarihinde nakil talebiniz iptal olmuş. teknik nedenlerden iptal olmuş olabilir, nedenini bilmiyorum. tekrar da nakil talebinde bulunmamışsınız. bu yüzden bizlik bir durum yok. faturaları ödeyeceksiniz, nakil istiyorsanız da başvuruda bulunun.”

    ben şunları sordum doğal olarak:
    -nakil talebi neden iptal edilmiş?

    -ekipler bana 3 defa ‘yarın geleceğiz’ demelerine rağmen neden gelmediler?

    -nakil talebinin iptal edildiğini neden bilmiyorum? bana bunun bilgilendirmesi neden yapılmadı?

    -altyapı olmadığına dair bana bilgi verildi. neden?

    -altyapı varsa nakil işlemi neden yapılamıyor?

    -bana şikayetlerim incelenip bilgi verilecekti defalarca, o telefon görüşmelerine neden geri dönüş yapılmadı?

    -ben oturmadığım bir evde, kimsenin kullanmadığı bir hizmete neden para ödüyorum?

    cevap şu:
    “26 mayıs’ta nakil talebinde bulunmuşsunuz. bilmem ne tarihinde nakil talebiniz iptal olmuş. teknik nedenlerden iptal olmuş olabilir, nedenini bilmiyorum. tekrar da nakil talebinde bulunmamışsınız. bu yüzden bizlik bir durum yok. faturaları ödeyeceksiniz, nakil istiyorsanız da başvuruda bulunun.”

    ***

    şimdi yazarken bile yine duvarları yumruklayacak hale geldim sinirden. başlığın tutacağından ümitli değilim ama, yapabilecek bir şeyim var mı, yaparsam sonuç alır mıyım bir tavsiyede bulunacak biri çıkar belki.

    boş yere daha fazla uğraşmak istemiyorum çünkü. en başta taahhüt bedelini ödesem en azından bu kadar koşturmaca ve sinir stres yaşamayacaktım.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap