2 entry daha
  • universitemizin i$letme ve ekonomi kulübünde yönetim kulübü ve denetim kurulu üyeliği yaptığım için geneli hakkında yorumda bulunamayacağım ama spesifik olarak kulupler daha doğrusu i$letme ve ekonomi kulüpleri hakkında bilgi sahibi biri olarak $u $ekilde tanımlayabilirim:

    öğrenciler açısından i$ ya$amı için ilk adımların atıldığı ve tecrübelerin kazanıldığı yerlerdir.. ilk hatalarınızı kulup yönetiminde iken yaparsınız.. bu yüzden i$ ya$amında kar$ıla$acağınız problemleri bir nevi daha önceden çözdüğünüzden daha çabuk çözüm üretebilirsiniz.. normal bir öğrenciyken kuramadığınız ya da kuramayacağınız bağlantılarınızı kulup kimliği ile kurarsınız ki bu sizin için referans olur.. en önemlisi kulupler informal organizasyonlardır.. bu noktada normal bir $irketi formal bir organizasyon olarak kabul ettiğimizde, kuralları ve sınırları daha keskindir.. dolayısıyla informal organizasyonları yönetmenin daha güç olduğu yani kuluplerin yönetiminin güç olduğu muhakkaktır.. ayrıca bize yönetme ve ekip ruhunu üniversitedeyken öğrenci kulupleri kazandırabilir.. ayrıca kuluplerin siyasetle alakası olduğunda feshedilirler(en azından benim okuduğum okulda).. hemen hemen butun universite kuluplerinin tuzuklerinde bu madde olmazsa olmaz $artlardan birisidir aslında.. bir çok birinci sınıf öğrencisi ilk başta kulüplere bu yüzden uzak durmaktadır..
    aslında televizyon kumandası örneği gibidir öğrenci kuluplerinin faydalı olup olmaması.. bazı arkadaşlarımız "kız tavlama mekanı" olarak kafalarında oluşturuyorlar.. bu niyetle gelen yok mudur? elbette vardır.. belki de çoğunluktadır.. fakat bu tamamen kulubün kurumsal kimliği ile de bir yerde alakalıdır.. böyle tipler ya kurumsal kimliğin altında ezilir ya da istediği gerçekle$tirir..
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap