12 entry daha
  • fernando alonso'yu geçen grandprix*de "gönlümüzün birincisi" seçmiştik. bu yarışta da kelimenin tam anlamıyla uçmuş, lastiklerini yerden kesmiştir. öyle ki, son 4-5 turda ikinci ile arasında 17-18sn var iken 1.38'nın altında tur zamanlarına sahip olan iki pilot biri idi.

    bir diğeri ise kimi raikkonen idi. onun lastiğinin "ben gitmiyorum ne bok yersen ye" deyip yarı yolda bırakmasının ardından piste en hızlı turları atan pilot olmuştur. diğer pilotlar ortalama 1:39 civarı tur zamanlarına sahip iken raikkonen yaklaşık 21sn geriden 1:36'lı turlar ata ata bu farkı kapatmak için kasm kasm kasmıştır. son olarak 8. ile aradaki farkı 0.6sn'ye kadar indirmişti ki malesef yarış bitti.

    ikinci pitstop sonrasında fisichella'nın telsizle mekanikerlere "abeey önden kayıyo bu amuga goduum şeyi... bok gibi yapmışsınız" feryat figanları atmasıyla bi bok olacağı belli olmuş, tur zamanları yaklaşık 1,5-2sn düşmüştü. pek tabı webber ile ralf hemen arkasına dayandı. fakat "önden kayıyorum ama size arkadan kaydırtmam" defansif kurgusuyla telsizi mandallayıp, mekanikerlerine "hocu benim göt tutuştu. elemanlar tampona(?) dayandı" deyiverdi. o an arka tarafta zaten çoktan ortalık karışmıştı. webber ile ralf kendilerini yavaşlatan fisichella'yı geçemeyince, nick heidfeld yarışın başından beri sürdürdüğü atak stili "cengaver çengeli"yle süslendirip bu iki pilotun arasına dalıverdi. o an zaten uzun süre dayanamayacağı belli olan fisichella unsuru ile "bu adam podyumda" deyiverdik.

    fisichella "önden kayıryorum önden kayıyoruaaaauuuaahh" diyerek hakkaten webber'e kaymış webber'in misler gibi gitmekte olan yarışının hebesini öpmüş, iyi bok yemiştir.

    red bull f1 pilotların ise sessiz sedasız geçen senenin b.a.r'ı olma yönünde ilerlemesi jaguar f1'in mirasını alan bir takımın çizgisinden çok gelecek sezon* 5 ve 6 numaraları kapılarına yazdıracak bir takım görüntüsü çizmektedir. "aferim koçum"u haketmişlerdir. ferrari ise şu iki yarıştır -tur zamanlarını tur tur takip edip "du bakalım bi bok çıkacak", "fazla mı yakıt almış acaba?", "şimdi hızlanacak... kesin", "alla halla bu adamlar bariz hızlı olamıyor yahu hayret" yorumları ile- "biz de kapımıza 10-11 yazdırıcaz..." iddiasına soyunmuşlardır malesef. pek tabi öyle olmayacak. yeni sezon tasarımlarını alelacele yetiştirmek için şu sıralar teknikerler cezalı olarak ayakları üstünde ar-ge departmanında çalışmaktadırlar büyük ihtimal. evet biliyoruz, yarış yeni bitti ama nasıl türkiye futbol liginde büyük takımların olmadık bi maçı kaybedince maçtan sonra saha etrafında 10tur atma cezası alıyorlar ise ferrarinin durumu da bu olmuştur. ama kimse çıkıpta ferrari bitti demesin reca ediyoruz...

    bu yarışta heyecan bilmem ne yoktu diyenler biraz insaf eylesin. biz ki radyo* artı "f1.com live timing"le yarışı "0" görsel imgeyle takip eden biri olarak zevk alma nahiyetine ermişken... telsiz konuşmalarının "free to air" olması, sadece sesini duyduğumuz araç içi kameralarının görüntüleri, spikerlerin "işte şimdi yatay ve dikey yönde g-force yiyen pilotu görüyoruz" demesi, istemeden de olsa bize ekranda ibrelerin, dataların olduğunu çıtlatması bile kulaklarımızı "zevk! zevk!" diye çınlatmıştır. evet belkide biraz fazla abartıyoruz... ama buyrun üç-beş paragraflık entry yazdırmış, ona ne diyeceksiniz?
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap