12761 entry daha
  • arkadaşlar, üzgünüm ama gerçekten sağlıklı şekilde sebep-sonuç ilişkisi kuramıyorsunuz, olayların suçlularını yanlış yerde arıyorsunuz.

    şimdi, öncelikle bakın, her canlının kendi varlığını sürdürmeye çalışması, canına kast eden riskleri asgariye indirmeye çalışması dünyanın en doğal şeyi, var olmak en temel içgüdümüz yani. bununla ilgili birçok bilimsel kaynağa ulaşabilirsiniz bana inanmıyorsanız, ya da oturup birkaç dakika sokak hayvanlarını izlemeniz bile yeterli olacaktır hatta. e ben de daha genç yaşta, planları olan bir insanım, kendimi koruyup kollamak istemem çok doğal değil mi?

    e fakirler ölsün mü, sırf paraları olmadığı için gitsinler mi? hayır, ben toptan zorunlu askerlik sisteminin kaldırılması taraftarıyım. babam, dayılarım, amcalarım ve daha birçok akrabam, yakınım doğuda, çok riskli bölgelerde askerlik yaptı, çatışmalara girdi. babam askere gittiğinde ilkokul ikinci sınıftaydım, telefon her zamansız çaldığında annemle kalbimiz korkuyla atardı, bunu birinci elden yaşadım. askere gittiğinde 30 yaşındaydı babam bakın. doktor bu adam, yıllarca dirsek çürütmüş o noktaya gelene kadar. ne anlardı silahtan, çatışmadan? hayır ne zannediyorsunuz gerçekten anlamıyorum, hayatını dağda geçirmiş insana karşı 1-2 ay eğitim almış askeri çatışmaya çıkardığınızda o adamın ölüm fermanını imzalamak oluyor yaptığınız, başka bir şey değil. yani eğer garibanlar ölmesin, ciğerimiz parçalanmasın diyorsanız ben de sizinleyim, tabii ki ölmesin, birlikte profesyonel askerlik için çalışalım, var mısınız? yoksunuz tabii ki, çünkü niyetiniz üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.

    "biz yaptık, siz de yapın"cılar var bir de. çok basit, insanlar ikiye ayrılır bu konuda. "ben çektim, benden sonrakiler çekmesin" diyenler ve "ben çektim, herkes çeksin" diyenler. hangisinin daha insancıl olduğunu açıklamama gerek var mı? senden sonraki insan da çekince senin durumun daha iyi olacak mı? hayır, ama sen başkalarının da kötü anılar yaşamasından güç alacaksın. hepimiz kendimizden sonraki jenerasyonlar için daha iyi bir dünya, daha iyi bir ülke bırakmaya çalışmıyorsak, varlığımızın da bir anlamı yok demektir. örneğin, ülkece emeğimizin karşılığını alamadan, kötü şartlarda çalışıyoruz, hayat standartlarımız çok düşük. bizden sonraki nesiller de mi aynı sıkıntılardan muzdarip olsun? yoksa onlar daha iyi şartlarda mı yaşasın?

    "ama ülkede terör var"cılar. haklısınız, var. peki terörü yaratan ben miyim? ya da besleyen, destekleyen ben miyim? bunun suçlusu niye ben oluyorum? şu anda terörün olduğu realitesi tamam, ama buna neden olanlardan hesap sormayan, hiç yoksa bu durumu sorgulamayan insan iş bana yüklenmeye gelince hemen saldırıyor. kusura bakmayın, terör sorunu daha fazla genci askere göndererek çözülseydi hemen çözülürdü zaten, yıllardır yapılan bu çünkü. terörü bir hastalık gibi düşünün. bir hastalıkla mücadele ederken bir yandan semptomatik tedavi uygularken bir yandan da hastalığın kendisini yok etmeye çalışırsınız. yani ağır bir grip geçiren birey bir yandan nurofen gibi ilaçlar alarak gribin semptomları olan halsizlik, ateş, kas ağrısı gibi hayat kalitesini etkileyen, bireyin günlük yaşantısına engel olan durumlardan kurtulmaya çalışırken diğer yandan da gribe neden olan virüsü yok etmeye çalışır. peki bu birey nurofen alırken bir yandan da yeterince dinlenmiyorsa, ya da vücuduna sıvı takviyesi yapmıyorsa siz bu bireyin iyileşme konusundaki isteğini sorgulamaz mısınız? ya da kış gelirken grip aşısı yaptırmıyorsa mesela, şüpheyle bakmaz mısınız? peki yıllardır teröre semptomatik tedavi dışında hiçbir tedavi uygulanmamasına ne diyorsunuz? buna çıkardınız mı sesinizi? hayır. terör dünyanın en aşağılık şeyi, lakin terör eylemi için teröristi suçlamak gol attığı için rakip futbolcuyu suçlamak gibidir. tuttuğun takım bariz bir hatayla gol yediği zaman bu hatayı yapan(lar)ı mı suçlarsın, yoksa sürekli rakip takım forvetlerini lanetleyip hatayı yapanları eleştirenlere "hiç rakip takım forvetlerini lanetlediğini görmedik ama, golü atan bizim savunmacılar mıydı?" mı dersin?

    şimdi, özet geçmek gerekirse eğer, durum şöyle: ben, kendi varlığımı sürdürmek için öncelikle zorunlu askerliğin kaldırılması gerektiğini savunuyorum, lakin bu olmayacaksa da, ki yakın zamanda olmayacak çünkü kimse sesini çıkarmıyor, evet, bedelli askerlikten faydalanıp kendimi kurtaracağım. garibanları düşünüyorsan zorunlu askerliğin kalkması için kamuoyu oluşturalım? var mısın? yoksun. peki ülkedeki terörün suçlusu ben miyim? hayır. bu terörün çözümü sürekli daha fazla genç, eğitimsiz insanı sahaya sürmek mi? öyle olsaydı şimdiye çözülürdü terör, değil mi? peki terör politikalarını tasarlayan, uygulayan, ya da destekleyen ben miyim? hayır. bunların hepsinin sorumluluğu neden bana yükleniyor o zaman? neden gerçek sorumluların yakasına yapışmıyorsunuz? nedenini söyleyeyim, çünkü goygoy yapmak, popülizm üzerinden gidip milletin duygularını okşayıp hiçbir halta derman olmamak çok daha kolay. bakın bunun ideolojik boyutuna da girmiyorum hiç. çok temel bir şey bu, ben, çok daha farklı ve belki de daha barışçıl yöntemlerle, bu arada hayır, pkk barışçıl demiyorum, kana susamış bir terör örgütü pkk, çözülebilecek bir konuda maalesef ki ülkenin idarecilerinin izlediği politikanın yanlış olduğunu benimsiyorum. sadece akp iktidarı da değil, bu konuda birçok hükümet yanlış politikalar uyguladı bence. bu insanların yanlış politikalarının beni ve hatta kimseyi hayatımdan etmesini istememek niye bu kadar rahatsız ediyor sizi? inanmadığım, desteklemediğim bir politika, bir ideoloji uğruna ölmeme hakkım da olsun kusura bakmayın da.
16031 entry daha
hesabın var mı? giriş yap