16 entry daha
  • gerçek olduğu varsayımına dayanarak, cahillikleri sonucu ettiklerini bulan kadınları gösteren röportajdır. yok halka kötü davranılıyormuş, yok kadının söz hakkı yokmuş, giyim kuşama karışıyorlarmış, yahu siz ne bekliyordunuz ? vallahi nasıl bu kadar kapalı zihniyetiniz? iş imkanı falan yoktu diyor kadın hey allahım. ha birde evler onlara ücretsizmiş kafaya göre seçiyorlarmış, sanırsın ki devlet ev yaptı dağıtıyor, yağmacılık anca böyle güzel gösterilebilirdi.

    vallahi ben ne arap ülkelerinde ne de iran'da bulundum. oralardaki sosyal hayatı da anca arada sözlüğe de taşınan fantastik haberlerden görüyorum. ama bizim ülkede laiklik ve cumhuriyet düşmanı, süper müslüman kadın tayfamıza en azından 1 haftalığına istediklerini verelim, ülke bir süreliğine kendilerinin istediği şekilde, malum toplum kurallarıyla yönetilsin. sonrasında hep beraber izleyelim eğlenceyi.

    şeriat diyerek öne sürdükleri rejimin kadına verdiği değer ortada. bütün bunları da bile isteye bir kadının kabul edip edemeyeceğini görelim bakalım. bakın bu tek hatası çok inançlı olup, herkesi kendisi gibi melek sanmak olan hanımefendiler neler söylüyor. tam ibretlik. kendileri orada hiçbir söz hakkı olmayan, sokağa dahi zaruri ihtiyaçları dışında çıkması yasak olan, istediği kıyafeti giyemeyen, bir adamın bilmemkaçıncı karısı olmaktan başka hiçbir vasfı olmayan insanlarken ve tüm bunları kendileri tercih etmişken; laik bir cumhuriyette kişinin dini inanç fark etmeksizin devlet herkese eşit yaklaşmakta, kadın ve erkek mirastan,seyahat özgürlüğüne, oy kullanmaktan sosyal yaşama kadar her konuda eşit haklara sahiptir. yine de yarın kocası istemediği için eğitim alamamayı normal görecek kadınlara ne desek boş.
89 entry daha
hesabın var mı? giriş yap