13635 entry daha
  • resmen kaynak israfı şunu çıkarmamak.,

    ofisimde yüzlerce dosya yatıyor, onları paraya çevireceğim ve piyasada oradaki kişi sayısı kadar para dönecek, oradan gelen para ile ihtiyaç yada lüks fark etmeksizin tüketim yapacağım ve kendi adıma para sirkulasyonuna ikinci bir adım daha ekleyeceğim, ben ve benim gibi yüzbinlerce insan piyasaya milyarlarca lira para akıtacak.
    peki biz ne yapıyoruz. işle güçle meşgul olup, para kazanıp tüketim yapmak yerine, amip gibi oturup bu yaşımızda yüksek lisanstan doktoraya koşturuyoruz istemediğimz halde, hedefleyerek isteyerek yapanları tenzih ederim tabi de, mesleğimi icra edip hayatımın inşasına devam etmek yerine hiç ilgim olmayan bir konuda akademik kariyer yapmak, hele hele 30'a merdiven dayamış bir halde oturup test çözmek, aman belki çıkmaz da tekrar ales puanı gerekir diye mat-1 'i falan sıcak tutmak. ne bileyim, böyle acayip zul geliyor be hacı bu kadar işin gücün tantananın arasında.

    tek başıma koca bir ofisi sırtladım götürüyorum, işe zor yetişiyorum, bir personel alayım maaşını 4000 civarında tutabileyim, sigortasını falan yatırayım, işini sevsin, profesyonel bir partner gibi dört eliyle sarılsın işine, kan emici puşt işverenlerden olmayayım diye binbir hesap kitap arasındayım. ama ne oluyor?

    bir kağıt geliyor kapıma, eski okulunuzdan yaptığınız tehir iptal edildi şubatta askere geliyosun. nah geliyorum afedersin. sen gelirken biz dönüyorduk paşam. ben o tehirin üzerine emniyet sibobu olarak iki tane okula daha yazıldım okuyorum da haberin yok.
    tek yaptığınız şey ekmeğimi kazanmak için yoğun bir tempoda koşuşturacağım pazartesi günümün içine sıçıp, bütün hafta planımı baştan yazdırıp, beni yollara düşürmeniz oldu.kimbilir kaç bin kişiyi böyle huzursuz ve fuzuli meşgul ettiniz.

    bak şimdi, senin yaratacağın katma değerden ne olur?'cu hıyarlar açsın vergi mevzuatındaki gelişmeleri okusun resmi gazeteden. devlet sana diyor ki; abi gözünün yağında hamsi kızartayım, gel etme eyleme, boş boş dolaşma , iş kur, işletme kur, katma değer yarat, bana kdv öde, para kazan- harca bana yeni yeni katma değerler yarat. yeter ki yap bunu, ben senden gelir vergisi bile almayacağım, çok müşkül durumdayım allah rızası için katma değer yarat piyasa çok kötüye gidiyor yoksa. diyor. ben alt metni direkt böyle okuyorum. varsa aksi yönde bir analiziniz ,oturur dinleriz.

    bedelli askerlik gelmeli, kazan gibi olmuş kafalarımız bir nebze rahatlamalıdır.
15153 entry daha
hesabın var mı? giriş yap