33 entry daha
  • şeref, soyluluk, gurur falan gibi yanılmalara açık bir kelime. aslı şöyle ki; kişinin inandığı değerler için yaşaması, bu değerleri yaşamdaki her şeyin üstüne koyması ve onları taviz verilmez olarak görmesi gibi anlamlar taşıyan kelime.

    özellikle yetmişlerin sonu, seksenlerin başında bu şekilde yaşayan insanların azlığından dolayı bu isimdeki insan sayısı günümüzde infilak etmiştir, nitekim onurlar büyümüş ve sosyal yaşama karışmışlardır. tamam yukarıdaki özellikleri hepsi taşır gibi bir genellemeye gitmek mümkün değildir fekat ailelerinin enteresanlığından dolayı, garabet tipler olarak yurduma salmışlardır kendilerini. hiçbir zaman hayatımdan eksik olmayan bu ismi taşıyanlardan bir kaç tanesini çok severim.

    şöyle de bir anımız olmuştu üniversite zamanlarında. okulda yaklaşık 12-13 onur olmasına rağmen hiçbiri duvara asılan onur listesinde yer alamamıştı, bunun üzerine bütün onurlar toplanıp, içinde kendi isimlerinin yer aldığı alternatif onur listesi asmışlardı duvara. sükseleri daha bol olmuştu, nitekim orası anadoluda bir iletişim okuluydu.
117 entry daha
hesabın var mı? giriş yap