50 entry daha
  • nfs'nin bütün oyunlarını zamanında oynadım. yeni oyunlar nfs değil asphalt oynuyormuş gibi hissettirdiği için nfs serisini bir kere daha oynamaya karar verdim.
    eskileri anmak adına geçen hafta ps3 için bir adet edindim. malum sitede sıfırından bulmak hala mümkün.
    ilk dikkatinizi çeken nfs carbondan sonra oyuna grafiksel anlamda çok büyük şeyler katılmamış olması. bunu yapmadıkları gibi güzelim haritayı inanılmaz derecede sarartmışlar. most wanted'da da buna benzer bir durum söz konusuydu fakat insanı boğmuyordu. bu oyunu 2 saat oynadıktan sonra etrafı sarı görmeye başlıyorsunuz.
    oyunda keşfedeceğiniz ilk şey (zamanında yeni sürücü motoru diye inanılmaz reklam yapmışlardı) direksiyon çevrili haldeyken elinizi gazdan çektiğinizde hertürlü virajı havada karada mükemmel keskinlikle alabilmeniz. yapmanız gereken tek şey lastikleri biraz yumuşağa çekmek.
    oyunu oynadıkça farkettiğim en büyük şey oyunda hiç emek olmaması. oyun boyunca izlediğiniz bütün animasyonlar birbirinin aynısı. araya giren film sahneleri olmasa oyunu kesinlikle yarıda bırakırdım.
    oyundaki tek yenilik eklenen popüler arabalar. bugatti falan.. o da hiçbir işe yaramıyor zaten oyunda. ben şahsen alfa romeo görmek isterdim. nfs carbonu bitirdikten sonra bir alfa brera aldım ve sadece visual olarak modifiye edip egzoz sesine bile dokunmadan kullanıyorum. tasarımına kurban olduğum.
    ilk başlarda inanılmaz kolay olan oyun (+10 saniye olarak istisnasız 20 yarış yaptım) daha sonradan saçmalıklarla sizi geriye itiyor. oyunun bunu yapmak için 2 dahili 1 harici yöntemi var.
    tam bayırın sonundayken göremeyeceğiniz şekilde önünüze bir araba çıkartarak çarptıktan sonra onun orda ne işi var lan demenizi sağlıyor. oyun ilerledikçe inanılmaz saçma bir hal alıyor ve her bayırda önünüze araba çıkmasını ve çarpmanızı bekliyorsunuz çünkü kaza kaçınılmaz.
    diğer dahili yöntem arabanızı hafifletmek. yani siz diğer arabalara dokunduğunuzda zararlı çıkan yine kesinlikle siz oluyorsunuz. keza diğer arabalar size herhangi bir şekilde dokunduğunda sonunuz kurtarılamayacak şekilde restart oluyor.
    harici yöntem ise arabalara aniden aşırı güç vermek. pagani zonda ile viraj çıkışında 200'le giderken bir anda gtr34 sollayabiliyor.
    oyunun sonlarına doğru gelen bu müdahaleler oyunu oynanamaz hale getiriyor ve zevk almaktan çok sinirlenmeye başlıyorsunuz.
    bu aşırı güçlendirme işi carbonda hiç yoktu mesela. baştan sona aynı zorluktaydı oyun ve yarışın sonucu tamamen size bağlıydı. oyunun isteyip istememesine değil.

    sonuç olarak nfs undercover oynamışsanız ve iyi hatırlıyorsanız kesinlikle tekrar oynamayın. hafızanızda iyi olarak kalsın.
    artık bütün yarışları kazanmamın gerekmediği, çok daha teknik oyunlar oynuyorum. dirt veya wrc gibi. bu oyun eskiden bunlar olmadığı için güzel geliyormuş.

    önceden nfs'nin son oyunu undercover diyordum, şimdi son oyunu carbon'muş diyorum.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap