1555 entry daha
  • ali şen gibi bir ustanın oğlu olması sayesinde değil, babasına rağmen kariyerini inşa edebilmiş oyuncudur. babası aslında şener şen’in oyuncu olmasını istemiyormuş. bu yüzden de camia içerisinde çok fazla ahbabı olmasına rağmen bu konuda oğluna hiç yardımcı olmamış. şener şen de kısa bir süre öğretmenlik yaptıktan sonra tutkunu olduğu sinemaya girebilmek için tiyatroya başlamış. tiyatrodan arta kalan zamanlarında ise film setlerinde takılmış. kamera önü ya da kamera arkası fark etmeksizin, ücretin azlığını ya da çokluğunu hatta bazı zamanlar ücretin hiç olmamasını dahi önemsemeden her işi yapmış.

    1975 öncesi izlediğimiz birçok yeşilçam filminde kamera arkası işlerde bu üstadın emeği vardır. 1975 öncesi bir sürü filmde garson rollerinde bile görebilirsiniz kendisini. 1975 öncesi birçok filmde karakterlerden birini şener şen seslendirmiştir. bundan sonra 1975 öncesine ait bir film izlediğinizde dediklerime dikkat edin, siz de fark edeceksiniz.

    şener şen bu şekilde tırmalaya tırmalaya en sonunda hak ettiği şöhrete kavuşuyor. badi ekrem rolü onun kitleler tarafından artık “şener şen” olarak bilinmesini sağlıyor. artık babası ali şen de oğlunu takdir ediyor, ona saygı duyuyordu. bir süre başrol olmayan ama çok önemli rollerde oynayarak devam ediyor sinema kariyerine. 1984 yapımı olan namuslu filmi ise şener şen’in ilk kez başrolde olduğu filmdir.

    ancak şu bir gerçek ki şener şen’i şener şen yapan aslında bu azmi değildir. elbette bunun da bir faydası olmuştur ama onu bugünkü konumuna ulaştıran çok önemli bir prensibi vardır. bu prensibini de yıllar önceki bir röportajında açıklamıştır. kendisi kitleler tarafından bilinmeye başladıktan sonra artık her işi değil, içine sinen işleri yapmış. hala da öyle. kendisine birçok film ve dizi teklifi sunulmasına rağmen sadece içine sinen projelerde yer almış. bu sebeple ömrü boyunca yalnızca 1 adet dizide oynamış. dizi bolluğunun yaşandığı şu zamanlarda elbette dünya kadar teklif alıyordur ama şener şen prensip gereği içine sinmeyen hiçbir projeyi kabul etmiyor. elbette zaman zaman paraya ihtiyaç duyduğu ya da para kazanmayı önemsediği durumlar oluyor. işte bu gibi durumlarda para kazanmak için reklam filmlerinde oynamayı tercih ediyormuş.

    işte çoğumuz bu seçici davranışı yüzünden şener şen’in hemen hemen her projesini beğeniyoruz ve kendisine saygı duyuyoruz.

    not: namuslu’dan önce de şener şen’in başrol oynadığını iddia edenler olacaktır. ilyas salman’la başrolü paylaştığı filmler ya da kemal sunal’la birlikte oynadığı davaro gibi filmleri değerlendirme dışı bıraktım. çünkü bu filmlerde tek başına başrol değildi. namuslu ise başrolünde yalnızca kendisinin olduğu ilk filmidir.
906 entry daha
hesabın var mı? giriş yap