472 entry daha
  • bende bunlardan çok var aslında. 4 sene içinde 3 lise değiştirdiğiniz zaman ve birçoğu "olaylı" olarak nitelendirilebilecek semtlerde olunca ister istemez bazı hikâyeler biriktiriyorsunuz. benim komik bulduğum bir tanesini anlatayım. sol çerçevedeki sınavda 95 alıp ağlayan tiplerin şu anki mesleği başlığını görünce aklıma geldi.

    9. sınıftayım. bayrampaşa tuna lisesi'nde okuyordum. hocalar öğrencilere karşı epey sertti. o yüzden pek kopya girişimi olmuyordu. en azından bizim sınıfta böyleydi. ama günün birinde sınavdayken, bir ağlama sesiyle irkildim ve arkamı döndüm.

    sınıfımızın ne aşırı popüler ne de çok silik sayılabilecek kızlarından bir tanesi sınav esnasında hüngür hüngür ağlıyordu. hoca hemen yanına gitti tabii. ne oldu diye sordu ama biz de sınavı falan bıraktık onu izliyoruz. hüngür hüngür ağlayarak, önünde oturan çocuğu gösterdi ve "benden kopya çekiyor hocam" dedi.

    aslında sınıf o an nasıl gülme krizine girmemiş ben hâlâ anlayamıyorum çünkü olay çok sürreal geliyor.

    çocuk hemen atladı "hayır hocam çekmedim kopya, arkamda oturuyor zaten nasıl kopya çekeyim" dedi. kız da ağlayarak "arkanı dönüp baktın ya az önce!" diye bağırdı ve daha yüksek sesle ağlamaya başladı *

    hoca niye ağlıyorsun falan diye soruyor ama kızdan tepki yok. kopya çekti diye sayıklayarak ağlıyor sadece. en sonunda dayanamadı ve saydırmaya başladı.

    "ben evde saatlerce ders çalışmışım, emek vermişim ama bu çocuk geliyor hiç çalışmadan bana bakarak benimle aynı notu alabileceğini sanıyor. kâğıdını alın hocam. kâğıdını alıııaaağn!!!!"

    aslında bu cümleler ağzından döküldüğünde kızı haklı bulmuştum ama yine de tuhaf bir tepkiydi. fırsatını bulunca o günü hatırlatıp kendisiyle dalga geçmem lazım. bakalım.
203 entry daha
hesabın var mı? giriş yap