11 entry daha
  • son zamanlarda izlediğim en iyi film. insanı mahvediyor. dün akşam izledim, hala etkisinden kurtulabilmiş değilim.

    ruanda ’da olanları birkaç dakikalık haberlerde izleyen, “aaa korkunç olaylar oluyomuş orada” deyip geçen kör sağır kalabalıktan biriydim ben de. afrika ’da bir ülke, göster deseler haritada yerini bulamazdım büyük ihtimal. ama orada yaşanan katliamdan, insanların palalarla doğranmasından, bir sonraki nesli ortadan kaldırmak için çocukların öldürülmesinden sonra hiçbirimizin aklından çıkmamalı bu ülke ve orada yaşananlar. ruanda, hindistan, yugoslavya, türkiye hiç farkmez. insanların tutsi, hutu, boşnak, hırvat, türk, kürt olması da öyle. önemli olan insanların ne kadar saçma nedenlerle birbirine düşürüldüğünü, sonra oy, para, iktidar, silah satmak uğruna bu ayrımın nasıl kışkırtıldığını ve en sonunda insanların birbirini boğazlayacak hale getirildiğini görmek. dünyanın her tarafında aynı düzen aynı kurallarla işliyor.

    film medeniyetin beşiği, insan haklarının savunucusu olduğunu iddia eden sözde modern avrupa’lıların işlerine geldiklerinde ne kadar iki yüzlü olduğunu da çok güzel gösteriyor. diplerindeki bosna ’da olanlara karşı kayıtsızlıkları no mans land ’ de hicvedilmişti. ruanda’da işlerin değişmediğini, birleşmiş milletler güçlerinin nasıl da dostlar alışverişte görsün mantığı ile oraya gönderildiğini bir kez daha anlıyorsunuz.

    faşizmin, kafatascılığın nerelere kadar gidebileceğini göstermesi açısından ibret verici bir film. herkes mutlaka izlemeli.
201 entry daha
hesabın var mı? giriş yap