18396 entry daha
  • yeryüzünde hayvanlar üzerinde deney yapılmasını yasaklayan ilk ülke nazi almanyasıdır.

    1927'de adolf hitler ve onunla meclise girebilen küçük ekip, mecliste bu yasayı önermiş, 1933'te hükümete geçtiklerinde ise "hayvanlar üzerinde deney yapılmasını yasaklayan" yasayı onaylamışlardır.

    1933 yılında kullanılan afişin görseli için tıklayın.

    toplama kamplarının kurulmasının fikir babası olan ve milyonlarca masumun kanını ölümünün üzerinden 71 yıl geçmiş olmasına rağmen ellerinden temizleyemeyen, adolf hitler'in en büyük fikir arkadaşlarından birisi olan hermann göring ise, bu yasa hakkında şu sözleri söylemiştir:

    "bu kalıcı yasa sadece hayvanların korunması ve onların acılarının anlaşılması için değildir, aynı zamanda insanlığın anlaşılması için bu yasa çıkmıştır. bu açıklamamdan sonra yasaya uymayan herkes toplama kamplarına gönderilecektir."

    kaynak: http://tariheburadanbak.blogspot.com/…n-haklar.html

    ayrıca, aynı kaynakta şu bilgi de yazmaktadır: hayvanların çiftleşme dönemlerini inceleyerek, hayvanların çiftleşme dönemlerinde avlanmalarını engelleyen ve av dönemlerini ortaya çıkaran da gene ilk olarak nazi hükümetidir.

    bugün bile kullandığımız av mevsimlerinin bir çoğu nazi hükümetinin desteklediği bilim adamları tarafından hazırlanmıştır.

    bilim adamlarının ortak olarak vardığı kanıya göre, bugün almanya'da dağ kurtlarının yaşamasının tek sebebi, adolf hitler'in bu yasayla dağ kurtlarının avlanmasına yasak getirmesiymiş.
23388 entry daha
hesabın var mı? giriş yap