3 entry daha
  • bizzat kuran'ın desteklediği kampanya.

    sana da bu kur'an'ı vahyettik ki, kendilerine indirileni insanlara açık seçik bildiresin de derin derin düşünebilsinler. nahl suresi, 44

    kuran, anlaşılmaktan söz eder, tek bir ayette bile "beni arapça okuyun, hatim edin, sevap alırsınız" demez. yasin suresi 70. ayet kitabın diriler için olduğunu söyler. yani kuran dediğimiz kitap, öyle gizemli, bazı arapça cümleleri tekrarlayınca çok acayip doğaüstü olaylar olduran bir kitap değildir. bir kılavuzdur, hayatımızı nasıl yaşayacağımızı bize söyler. bir türk, arapça kuran okuyarak, hayatını allah'ın istediği şekilde nasıl sürdüreceğini elbette anlayamaz. emir ve yasakları uygulayabilmesi için anlayabilmesi gerekir, anlayabilmesi için ise fransızca, japonca veya arapça değil türkçe okuması gerekiyor.

    yani, camilerde gördüğünüz o 70'inden sonra kuran'ı hatmetme derdine düşmüş amcalar aslında hiçbir şey yapmıyorlar. farz edin ki japonca bilmiyor, japon alfabesini öğrenmiş ve japonca bir hikaye okuyor!

    kuran, seslendirelim diye değil hayatımıza uygulayalım diye yanımızda.

    ey insanlar! size rabbinizden apaçık, çok parlak ve güçlü bir kanıt gelmiştir. biz size, herşeyi açık seçik gösteren bir ışık gönderdik. nisa suresi, 174

    bu ayete göre kuran apaçık bir kitapmış, fakat arapça okursak hiçbir şey anlaşılmayan bir kitap olur. kuran'ın arapça olmasının sebebi arap topluma inmesidir.

    biz her peygamberi, ancak kendi toplumunun diliyle gönderdik ki, onlara iyice açıklasın. ibrahim suresi, 4

    arapça kutsal olsaydı, kuran'dan önceki kitapların da arapça inmesi gerekirdi, fakat muhatabı hiçbir şey anlamayacağı için kutsal kitaplar kendi toplumunun dili ile indi.

    biz onu akıl erdiresiniz diye arapça bir kur'an yaptık. zühruf suresi, 3

    akıl erdirmemiz isteniyor, ama sorun bakalım bu kuran seslendiren amcalar teyzeler hangi hükmünü öğrenmiş kuran'ın, neye akıl erdirmiş?

    müslümanlar, kuran'ı anladıkları dilde okumakla ve içindekilerini hayatlarına uygulamakla mükellefler. zaten böylesi zorlarına gittiği için, işlerine gelmediği için, 3 kulhü bir elhamla hayatlarını sürdürüp, açın kuran meali okuyun diyenlere düşman kesiliveriyorlar...
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap