5 entry daha
  • hücumdaki en önemli parçalardan biri olan pozisyon.

    genelde power back ve speed back olarak ikiye ayrılırlar: jerome "ayı siken" bettis tarzı, break tackle yapabilen ve diklemesine(downhill) giden güçlü koşucular; hız-hızlanma-çeviklik odaklı, doğu-batı koşabilen ve çok çabuk yön değiştirebilen koşucular ki bunlara cut back diyorlar, cut back koşucuların farkındalığı yüksek ise boşluk görmeye dursunlar, oyun planının tersi yönde de koşabilirler.

    bunların çok yönlü olanı hem topu alıp koşabilir hem de receiver olarak iş görürler ki çok iyi olur çok da güzel olur, oyun kitabında bol seçeneğiniz olur, defansın başını ağrıtır, wr'ler kapalı olduğunda topu elden çıkarmak ve yarda kazanmak için her zaman bir şansınız daha olur.

    iyi bir koşucunuz varsa topu bir maçta 20-25 kez kendisine verin gitsin. 4-5 yarda arası bir ortalamayla koşuyorsa sevilir sayılır.

    kendilerinin ne derece önemli olduklarına dair bir örnek vermek gerekirse: birkaç sezon önce minnesota vikingleri, christian "kolsuz" ponder'i oyun kurucu olarak oynattığı sezonda ligin en kötü 2-3 pas takımından biri olmasına rağmen playoff yapmıştı. sebebi ise koşucuları adrian peterson'un hayvani bir sezon geçirmesi ve koşu rekorunu birkaç yarda ile kaçırması idi.

    oyun oynarken(madden nfl 2004) en çok koşu oyunlarından zevk alınır zira koşu öncesi defansı okursunuz, koşmaya başladığınızda o kısa zaman diliminde fullback ve hücum çizgisinin açtığı boşlukları görüp mümkün olduğunca yarda kazanmaya çalışırsınız, bir de tabii kafa kafaya çarpışmanın verdiği haz var.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap