26 entry daha
  • daha önce de söylenmiş, ben de oradan yürüyeyim: konsantre hali marc s. nollkaemper'in kısa filmi 'the space between us' olan guillermo del toro filmi. hatta internette şu ara 'the shape of water between us' geyikleri dönüyor ama olayın telif durumunu tam bulamadım.
    kısa filmi geçen sene izlemiştim ve 12 dakikalık videoyu uzun bulmuştum. (bkz: #67294280) hatta mevzu 3 dakika adamlar amma uzatmış demiştim. del toro almış 2 saatlik film çıkartmış ve gerçekten bana göre lüzumsuz tek kare yok. bu açıdan oldukça başarılı buldum diyebilirim. hatta dönem filmlerini ayrı fantastik filmler ayrı seven biri olarak filmi de beğendim. biraz detaylandırmak gerekirse:

    --- spoiler ---

    dilsiz, rutin hayatlı temizlikçi kızımız; gay, ressam, kedili amca; kendi içinde prensipli, rus ajanı, bilim adamı ve klasik kötü adam oldukça yerinde ve mantıklı karakterler olmuş. yani şahsen hiçbiri için buna da gerek yokmuş demedim.
    dönem de filme ekstra puan kazandıran bir seçim olmuş, müziklerden tv görüntülerinden bol bol beslenmişler. üstelik bir apartman dairesi, bir araştırma merkeziyle dönemi de oldukça güzel yakalamışlar.
    ayrıca diyaloglarda akılda kalıcı, güzel detaylar var. mesela amcanın çikolata fabrikasındaki yangın için 'trajedi ve neşe bir arada.' demesi. tuvaleten önce ellerini yıkayıp, işi bitince ellerini yıkamayan çakalın, ekşiye selam çakan (bkz: tuvaletten çıkınca elini yıkamayan insan) 'bazılar girerken yıkar, bazıları çıkarken, iki kere yıkayanın karakteri zayıftır.' muhabbeti. octavia ablamızın, 'kısa insanlar hep kaba, sanırım aşağıda oksijen az.' tespiti. eğlenceliydi.
    en çok da böyle bir filmde aksiyonun ve gerilimin bu kadar tadında kalmasını beğendim. sadece son 5 dakika yaşanan sıkıntı da hemen çözülüyor zaten.

    --- spoiler ---

    uzun lafın kısası; izleyeni pişman etmeyecek, sessiz sakin, huzurlu, masalsı bir film olmuş.
434 entry daha
hesabın var mı? giriş yap