2 entry daha
  • psikolojimin buzulacağından korktuğum için izlemeye cesaret edemediğim görüntüler.

    ben izleyemiyorum adam bizatihi yapıyor. sonra da caddede, kaldırımda aramızda dolaşıyor. bilemedim.

    ekleme:
    ama o gece o askerler insan öldürdü diyenler var. konu burada insanların suçlu ya da suçsuz olmaları değil. abdullah öcalan'ın yargılandığı ülkede, 20 yaşında askere diye evden çıkan insan, yargılanmayı hak etmiyor muydu?

    143 tanka ve tüfeğe sahip asker 37 sivili öldürmüş. birebir bile düşünseniz içlerinden maksimum 37 vatan haini 37 kişiyi öldürmüştür. peki kalan 106 kişi? kimin masum, kimin suçlu olduğunu nereden biliyorsunuz?

    oradaki erlerin ne için kışladan çıktıklarını bilme olasılıkları çok düşük. biz de askerlik yaptık. nereye gittiğin, niçin gittiğin çoğu zaman söylenmez (bkz: istihbarata karşı koyma). adam tankı bırakıp teslim olduğuna göre demek ki içinde seni öldürme güdüsü de yok. oradaki gözünü kan bürümüş linç çetesi gibi bir hisle hareket etse ve elindeki tankı kullansa çok korkunç şeyler olurdu.

    yarın orada ölen insanların aileleri ellerine palaları alıp "sen benim vatansever, fetö metö nedir bilmeyen oğlumun yargıcı oldun, savcısı oldun, celladı oldun ben de senin yargıcın, savcın, celladın olacağım" derse ve bu süreç böyle devam edip giderse işin içinden nasıl çıkılacak?

    yapılması gereken şey o askerleri derdest edip kolluk kuvvetlerine teslim etmeleriydi. bunun daha fazla savunulacak bir tarafı yok.

    düzeltme: yazım yanlışı
214 entry daha
hesabın var mı? giriş yap