121 entry daha
  • beşiktaş'ın sezon boyunca galatasaray, osmanlı maçı ile birlikte beşiktaş gibi oynayıp rahat kazandığı 3. maçıydı.
    bu sene böyle maçlara hasret kaldık. öyle lig sonuncusu falan demeyin ne çektiysek bu tip takımlardan çektik.
    beşiktaşın kağıt üstünde ideal kadrosu sahadaydı ve kendi evimizde olunca kimyamızı tekrar bulduk. şu maç karabükte olsa belki bu derece rahat kazanamazdık.

    medelin her topa basması, pepenin gerçek bir stoper nasıl olur gösterircesine defansı önde kurması ve topu kaptırdığımızda rakibi döndürmeden basması, talisca'nın ender gördüğümüz hırsı ve güzel golleri. aylar sonra frikikten gol atılması. wagner'in 2 gol ile açılışı yapması, babel'in kendine gelmesi, atiba'nın iyileşmesi ve eski günlerine yakın top oynaması, adriano'nun hırslı oyunu ve tek başına kazandığı topu asist yapması..q7'nin asistleri. herkesin koşması ve dönen topları rakip ceza sahasında geri kazanmamız. skorun üstüne yatılmaması. takım halinde oynama ve kazanma hırsı.. oğuzhan bile bir ara güzel oynadı.. farklı kazanılan galibiyetle moral bulunması..
    bunlar'ın hepsi güzeldi ve özelediğimiz şeylerdi..

    lakin zorlu takvim öncesi dikkat edilmesi gereken şeyler de bulunuyor.
    özellikle q7'nin acil kendine biraz çeki düzen vermesi gerekiyor. bunun tam olarak mümkün olmayacığını biliyoruz ancak dönem dönem daha uslu olduğu zamanlar olmuştu. o ve talisca aşırı top kaybı yapıyorlar. q7 ve talisca günü kurtarmadığı zamanlarda mağlubiyetin de en büyük sebebi oluyorlar. talisca bugün günü kurtardı, q7 de asist yaptı.
    ama q7 yine 0-0 iken çok gereksiz top kayıpları yaptı. kontratak yaparken pas yerine gereksiz adam geçmeye çalışması ile tüm takımı koşturdu. müsait adama vermek ve çok kolay asist yapmak yerine yine topu tuttu veya şut denedi. çok basit pozisyonlarda gol atamadı ve frikiklerde yine topun başına geçti. bunlara dur demek gerekiyor zira bından sonraki rakipler karabük değil.
    gelelim vidaya. bence takımın en kötüsüydü. şu maçta tosic'i aradım resmen. tamam yeni geldi ama bizim beklediğimiz vida bu değil. top ona gelince geç davranıyor, panikliyor, geri dönüyor. ciddi hata yapmasa da tosic sakat olmasaydı bu form ile onu zor keserdi.
    negredo çok çabaladı, maç içinde pres, verkaç, defansa yardım vs faydalı görünse de hücum bölgesinde ağır ve beceriksiz kaldı. son maçlarda pozisyon da buldu. bunları değerlendirmesi lazımdı. son dokunuşlar çok önemli. cenk bunu iyi öğrenmişti. gomez bu işin ustasıydı. şimdi love geldi ve ilk golünde son dokunuşun ne olduğunu çat diye gösterdi.
    stoperde vida veya tosic ilk 11'de daim olur, önde talisca formu devam eder ve atibada eski günlerine dönerse medel oğuzhanı da tolgayı da yedek bırakır. ikisinin de kendine gelmesi gerekiyor. bu maçta stopere vida girince medel ön liberoya kaydı ve bu sayede şenol hoca bir ortasaha çıkarıp bir stoper sokmuş oldu. normalde istenen bir değişiklik stili değildir. ama medel buna imkan sağlıyor.
    lenste ise hep birşeyler eksik. iki kişiyi geçiyor kayıp düşüyor 2-3 maçtır aynı olay oldu. veya çok iyi giriyor çok müsait pozisyon buluyor atamıyor.. vs hala orkan kalsaydı daha iyi olurmuydu diye düşünmekteyim. eğer lens bu kadar gözde bir transfer olmasa orkan yerine onu kiralayabilirlerdi.
    gökhan gönül ortalama bir oyun çıkardı. maalesef elimizdeki tek sağ bek ve hem yaşı geçmeye başladı hem de kırılgan bir yapısı var. sezon sonu acil bir sağ bek almak gerekiyor. mevcut kadrodaki kimse adam akıllı sağ bek oynayamıyor.
    son olarak wagnerin bitiriciliği, pozisyon becerisi kendisini göstermeye başladı. lakin bende hala bir acaba durumu var. zira çok ağır bir futbolcu olmasına rağmen pas yerine çalım deniyor. hani abubakar gibi çevik olsa çok can yakar ama maalesef son iki maçta en az 4-5 kere şahit oldum. müsait adama pas vermek yerine top sürmeyi tercih ediyor. rakip ceza sahasına yakın top aldığında negredo gibi pas ve verkaç denemesi gerekir. ceza sahası içinde istediği gibi bencil olsun ama her rakip karabük olmayacak. başakşehir, fener ve bayern maçlarında ne kadar etkili olabilecek merakla bekliyorum.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap