5733 entry daha
  • yaklaşın hele.

    "anca penaltı atıyor" diyenler için üşenmedim, bilgilerin doğruluğuna inanarak sizin için bir derleme hazırladım.
    şimdi transfermarkt.com.tr üzerinden oyuncuların profillerine giriyoruz ve "ulan hangisi kariyeri boyunca kaç kez penaltı golü atmış" diye bakıyoruz.

    sitenin verdiği bilgilere güvenecek olursak ronaldo kariyeri boyunca 108 penaltı golü atmış. 19 denemede de kaleciyi geçememiş. yani penaltı için 127 kez topun başına gelmiş bu arkadaş. üşenmedim saydım, gole çevirdiği 108 penaltının 19'unu premier lig kariyerinde atmış. kaçırdığı 19 penaltıdan 3'ü yine manchester united'da oynadığı döneme ait. aslında bu eleman ingiltere kariyerini saymazsak, bir başka deyişle messi ile kapıştıkları dönemi ele alırsak (108-19) + (19-3) = 105 kez penaltıda topun başına geçmiş. bunlardan 89 tanesini gole çevirmiş, 16 tanesinde de messi fanboylarını sevindirmiş.

    şimdi gelelim safkan yetenek messi'ye. yine sitenin yalancısı olmakla birlikte bu arkadaş tüm kariyeri boyunca 78 penaltı golü kaydetmiş. 23 kez de kaleciyi geçememiş, ronaldo fanboylarına "bu mu lan yetenek" dedirtmiştir. messi'nin attığı 78 penaltı golünden 2 tanesi 20 yaş altı dünya kupası maçlarına ait. onları saymazsak messi toplam 76 kez penaltıdan fileleri havalandırmış. kariyeri malumunuz, barcelona. ha derseniz ki "ronaldo ile kapıştıkları dönem olan penaltıları konuşalım" diye, messi'nin 2009 öncesi sadece 6 penaltı golü var. yani ronaldo vs messi yapacak olursak, aynı tarihlerde messi'nin penaltı golü sayısına 70 diyebiliriz. messi'nin ilgili tarihten* önce kaçırdığı penaltı sayısı 1. yani 22 kez kaleyi geçememiş.

    oturup dünya kupasında ne yapmış, avrupa kupasında kaç atmış falan diye detaylı incelemedim. "messi mi ronaldo mu?" sorusunun sorulmaya başlandığı, ronaldo'nun real madrid'e transfer olduğu 2009 yılı referans alınarak oyuncuların attığı penaltı golleri sayısına bakıldığında;

    cristiano ronaldo toplam 105 penaltının 89'unu atmış, 16 kez kaçırmış.
    lionel messi ise toplamda 92 kez topun başına geçmiş, 70 tanesini gole çevirirken 22 tanesinde boynunu bükmüş.

    defalarca belirttim, tekrar söylüyorum. kıyaslamalar yapılırken ronaldo'nun real madrid'e transfer tarihi baz alınarak bir üst paragraftaki sonuca ulaşılmıştır. kariyerleri boyunca attıkları/kaçırdıkları penaltılar da daha yukarı satırlarda belirtilmiştir.

    şimdi giriş-gelişmeyi yazdık, sonuca bağlayalım. matematik yalan söylemez dostlar, bu arkadaşlardan sürekli penaltı atmakla eleştirilen ronaldo penaltı vuruşunun başına lionel messi'den sade ve sadece 13 kez fazla geçmiş. messi'den daha az kaçırmış ve 19 tane daha fazla atmış toplamda.

    çok uzatmayacağım, tek bir sorum var.

    bu adama sadece penaltı atıyor diyerek sizce de biraz ayıp etmiyor musunuz ?
12949 entry daha
hesabın var mı? giriş yap