2 entry daha
  • malesef türk akademik sisteminde araştırma görevlilerinin durumu kanayan bir yara ve bu konu ne hükümette, ne yök tarafından kimsenin hiç ama hiç umrunda değil.

    ne yazık ki araştırma görevlileri bu yök'e ne yaptılarsa, bu ülkede bütün araştırma görevlileri üvey evlat muamelesi görmekte. öğretim görevlilerinden, uzmanlardan, okutmanlardan hiç bir şey beklenmezken, onlardan donanım, transkript, dil olarak hiç bir eksiklikleri olmayan, sadece o senelerde kendi şanslarına(şanssızlıklarına diyelim) arş. gör kadrosu çıkmış, yıllarca "asistan" diye aşağılanan bu insanlara sürekli "şunu yapmazsan işten atarım, bunu tamamlamazsan ilişiğini keserim" baskısı yapılmakta.

    bir öğr gör ders bile vermeyip hayatında bir tane makale yazmadan emekli olabiliyor bu ülkede, neler var bir bilinse. ama arş gör'de kırk tane kadro çeşidi çıkardıkları gibi yok 33ası, yok 50dsi, yok öyplisi derken, sürekli bir baskı, bir iş güvencesine karşı saldırı durumları mevcut yıllardır.

    yeni khklarla bu adamların hepsini işsiz bırakırlarken, bir diğer khk ile tüm okutman ve uzman kadrolarını kaldırıp onların hepsini öğretim görevlisi kadrosuna çeviriyorlar. böyle bir saçmalık, böyle bir adaletsizlik var mı? uzman'ın öğretim görevlisine çevrilmesi ne demek? o kadroya bunu yaparken, araştırma görevlisi adama "seni geçici kadroya aldım 10 senen dolduysa yallah seni atarım" ne demek?

    o zaman kim neden arş gör olmak istesin bu ülkede? kim niye akademisyen olsun bu ülkede?

    yök'e soruyorum;

    -araştırma görevlileri ile derdiniz nedir?
    -neden diğer kadroları sürekli pışpışlarken, arş görevlilerinin iş güvenliklerini ellerinden almak için çırpınıyorsunuz?
    -bu ülkede hak, hukuk adalet yok mu kazanılmış haklara nasıl olur da müdahale edersiniz?
    -teknik kadrosuna kadar herkesi öğr gör'e çevirirken artık daimi arş gör kadrosu vermeyeceğim deyip de uzmanı bile çevirirken, bunları neden öğr gör. kadrosuna çevirmezsiniz?
    -kafanıza göre doktora zorunluluğu şart koyduğunuz adamların alanlarını, bölümlerini hiç incelediniz mi lisansüstü eğitim yönetmeliğini düzenlerken? sizin bitmek bilmeyen "zorunlu öğretim üyesi sayısı" isteğiniz yüzünden onlarca küçük bölüm artık lisansüstü eğitim programı açamıyor, öğrenci ve öğretim elemanı yetiştiremiyor, siz bunların hiç farkında mısınız?

    bir gecede öğretim üyesi yaptığınız, doktorası bile olmayan insanları unutmadık.

    böyle adaletsizlik olmaz, insanlar elbet bir gün kanun karşısında haklarını geri alacaklardır. tüm üvey evlat muamelesi gören araştırma görevlisi genç akademisyenleri sonuna kadar destekliyorum. böyle saçma sapan bir akademik kadro ve baskı olamaz. böyle koşullarda akademisyen yetişmez.
105 entry daha
hesabın var mı? giriş yap