• adını ilk olarak uncharted drake's fortune'da duyduğum ingiliz kaptan. meğer çok ünlü biriymiş 1500'lü yıllarda.

    kendisi hakkında topladığım bazı bilgiler şöyle:

    * 1560'lı yıllarda, kendisi genç bir denizci iken kuzey afrika'da köle ticareti yapmış. köle ticareti ispanyol yasalarına göre yasak olduğu için köleleri ve mürettebatı taşıyan gemiler batırılmış. francis drake'in ispanyollara nefreti burada başlamış.

    * birinci elizabeth bunu dünya'yı dolaşması için göndermiş. ancak aralarında gizli bir anlaşma yapmışlar. bu anlaşmaya göre francis drake ispanyollara ait gemilere zarar verecek, istihabarat ve ganimet toplayacak. daha önce köle ticareti ve korsanlık yaptığı için drake bu anlaşmayı yerine getirmekte zorlanmamış. ispanyollardan tonlarca altın ve gümüş ganimeti eve götürmeyi başarmış. dünya'nın en zengin korsanı olmuş. kendisine zamanında yatırım yapanlar 47 katını kazanmışlar. (1 pound yatırım, 47 pound gelir.) dünya turunu 3 senede tamamlamış. 1577 - 1580.

    * lakabı "sea dog"muş. ancak ispanyollar kendisine "el draque (ejderha)" diyorlarmış. batıl inançlı ispanyollar kendisi hakkında bir çok efsane uydurmuşlar.

    * ispanyolların gemilerini batırdıktan sonra ispanya kralı ikinci philip kellesi için 20.000 ducats (günümüz için 6.5 milyon dolar) ödül koymuş.

    * ispanyollardan o kadar çok altın ve gümüş çalmış ki bir kaç tonunu taşımak için gemi bulamamış ve gömmüş. (peru ve şili civarı)

    * dünya çevresini dolaşan ilk ingiliz olmuş.

    * ingilizler tarafından kahraman, ispanyollar tarafından ise korsan / terörist olarak görülmüş. birinci elizabeth kendisine şövalye ünvanı vermiş.

    * panama'da öldüğü bilinse de cesedine hiç ulaşılmamış.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap