6 entry daha
  • ikinci el aldığım motosikletin plakası vidalı olduğu için yenilemem gerekti ve randevumu aldım. randevu günü eski plakamı, ruhsatımı ve kimlik / eyliyetle beraber, bostancı'da, bağdat caddesi'ndeki kadıköy trafik tescil ve denetleme bürosuna gittim. işlemler çok kısa sürdü. ehliyetle ruhsatın fotokopisi gerekti, bilginiz olsun.

    burdan bana plaka bastırmak için bandrollü bir belge verdiler. şoförler odasının plaka merkezlerinden yapıldığını öğrenmiştim ve kartal'dakine gitmeye hazırdım. sonra belki daha yakında vardır diye görevli memura sorayım dedim.

    sormaz olaydım, o da önermez olaydı. hemen karşıdan alabilirsiniz dedi. eyvallah dedim, geçtim karşıya. haritada arslan büfe diye geçiyor (kartını verdi orda da arslan plaka yazıyor), hakkaten de büfeden bozma bi yer, üstteki tabelada kamyoncular esnaf odası gibi birşey yazıyordu (şoförler odasına bağlı, logosu da var). buraya mı ait değil mi emin olamadım ama, üst kata çıkıp duruyorlardı, arada bi bağlantı olduğu belli.

    fiyatını sordum, 50tl + 10tl de hizmet bedeli dedi. sözde dürüst, şeffaf hizmet kafası. ne kadar sürüyor dedim basılması, 45dk bilemedin 1 saat dedi. meğer asıl basım merkezinden kuryeyle geliyormuş. benim de o gün dalgınlığıma geldi, normalde önceden araştırırım fiyatını falan, o gün etmemiştim. fiyat trafikte çekeceğim eziyete kıyasla mantıklı geldi, süre desen zaten basım merkezinde de 30dk diyorlar. kabul ettim (etmez olaydım).

    uzatmıyım, tam 2 buçuk saat bekledim ve başka bi yere yetişmem gerektiği için çıkmam gerekti. çıkarken hala gelmemişti. bu süre içinde de birkaç defa tipik yavşak esnaf ağzıyla 5dk'ya burda, yoldaymış vs gibi laflarla vakit kazanmaya çalıştı.

    sonuç olarak uzak durun, birisi bile okuyup uyansa kardır. normal motosiklet plaka fiyatı 17tl'imiş bu arada, (maalesef) sonradan öğrendim. paranız, vaktiniz ve akıl sağlığınız için buradan uzak durun.

    trafik şubedeki memur arkadaşların da alacağı olsun, böyle bi yere vatandaşı yönlendirdikleri için.

    anadolu yakasında asıl plaka basım merkezi bi kartal'da var, bi de ümraniye'de varmış diye duydum. bilginiz olsun, çakallara para kazandırmayın.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap