1 entry daha
  • insanların bağış yaptırarak okul yaptırması ne güzel. sorun parayı milli eğitime devrettirip işi onlara bıraktırmanız.

    misal, bağışçı kişi 50 milyon tllik bağışla okul yaptırıyor. okulda yangın merdiveni yok. iş yapılırken, yaptırdığınız bağıştaki projeye bir baksanız, denetleseniz keşke. verdiğiniz para tam olarak amacına ulaşır. ilçe mem'e bırakınca olmuyor bu işler. bizim insanımız zaten 5 liralık malzeme kullanılıp 15 liralık ücret alıyor. bakıyorsunuz sıfır bir okul. her şeyin eksiksiz olması gerekiyor en azından bağışa bakarak öyle diyorsunuz ama yok işte bir ton eksik var ve siz bu eksiklerle öğrenci içindeyken uğraşmak zorunda kalıyorsunuz. ilk yağışta su basar okulu, iş güvenliği es geçilmiş. nen yaptırsam böyle bir bina, kesinlikle ruhsat alamam. vermezler ruhsat fakat meb yaptırınca oluyor bu işler.

    sadede geleyim çoğu iş böyle. sen en lüksü, en iyisi olsun diye bir ton para verirsin onlar en ucuzunu koyarlar. gelen idareci de tadilatlarla uğraşıp dursun. gelen aidatlar öğrencilere harcanakken bu tadilatlara harcansın.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap