9 entry daha
  • turkiyeyi futbol anlaminda ikiye ayiran cizgilerden en netinin bir tarafinda olmaktir.
    artik cok net ortaya cikti ki;

    3 buyuk yok fenerbahce ve antifenerbahce var!

    aslinda bu acidan bakinca azinlikta olmaktir.
    bu i$in dogrusu yanli$i yok. fener iyi, antifener iyi degil olay.
    ama gelinen nokta yukaridaki gercektir.

    bunu en net $uradan goruyorum, 3-5 sene oncesine kadar boyle degildi:
    her maci minimum 50 ki$i ile izliyorum. her fener macinda, mac kimle olursa olsun, be$ikta$lilar, galatasaraylilar komple orada. fener gol atinca uzulmeler, rakip kimse artik atarsa sevinmeler. fenerli olan olmayan herkesin derdi fenerbahce. bir de galatasaray macinda ugradim ayni mekana, sadece galatasarayli, be$ikta$ macinda sadece be$ikta$li. (gozumden kacan sessiz sessiz izleyen bikac piskopat vardir elbet) en gecici ama en sik rastlanan birle$meler, fener yenilgisinde galatasaray, be$ikta$ ve trabzonspor taraftari arasinda.
    kamplar artik belli.

    farkinda olmadan diger buyuklerin ba$kanlari da bu durumu kabul ediyorlar. bir oyuncu alip, ya da aldiklarinin mevcut durumunu degerlendirirken, fenerbahce'nin yildizlarina gore iyi/kotu diyorlar. her haksizligin ima edilen kiyas standardi direk taraf olsun olmasin, fenerbahce. stad diyorsun referans gene fenerbahce stadi, kapasitesi, kombisi vs... forma satiliyor referans gene fenerbahcenin forma sati$lari... bilet satiliyor, fener kac tane satmi$, kaci kombi falan dert bu.

    not: bu yazi objektif bir saptama yazisidir. dogru olmak kaygisi yoktur. fenerbahce buyuklugu, ya da diger x takim(lar) kucuklugu propagandasi falan degildir. o yuzden antifener kotuleyebilir ama lutfen fenerbahceliler $ukelalamasin. bu yazi sadece taraftarliktan siyrilip, bu saptamaya katilacaklar veya okuyup $oyle bir sorgulayacak arkada$lar icin yazilmi$tir.

    fenerbahce bu noktaya nasil geldi, bu iyi bir $ey mi falan gibi bir yazi cok uzun surer. belki ba$ka zaman. gerci isterseniz sonucu soyleyeyim cok kotu bir $ey. nasili sonra...

    edit: $ukela basmayin diyorum. rica ediyorum.
351 entry daha
hesabın var mı? giriş yap