68 entry daha
  • izleyen herkesin son zamanlarda izlediğim en iyi belgesel, şeklinde nitelendirdiği bir netflix yapımı. kesinlikle tüyler ürpertici bir belgesel. sporun amatör ruhtan arındırıldığı ve profesyonelleştiği günümüzde nasıl iğrençleşebileceği ve milliyetçilikle birlikte nasıl milyarlarca insanın kandırılabileceğinin çok net bir belgesi olmuş.

    rusya'nın ve öncesinde sovyetler birliği'nin propaganda amacıyla nasıl iğrençleşebileceğini görüyoruz. eski adıyla kgb'nin de içinde olduğu, uluslararası bir doping komplosunun nasıl teşkil edildiği anlatılıyor belgesel boyunca. devlet başkanından spor bakanına, ulusal olimpiyat komitesinden ulusal anti-doping ajansına inanı şaşkınlığa sürükleyen bir zincirden bahsediyoruz.

    peki, binden fazla sporcunun karıştığı bu devlet destekli komplo sonrası ne oldu? rusya hâlâ enterne edilemedi, hâlâ uluslararası spor organizasyonları düzenliyor, hâlâ uluslararası müsabakalara ortadaki şaibe kaldırılmadığı hâlde ülke olarak katılabiliyor. en ürkütücü yanlarından biriyse soruşturmanın derinleştirilememesi. sovyetler döneminde başlayan bir doping skandalından bahsediyoruz. en az 8 yaz ve 8 kış oyunlarından bahsediyoruz. sayısız avrupa ve dünya şampiyonasından bahsediyoruz.
43 entry daha
hesabın var mı? giriş yap