449 entry daha
  • türkiye de iş bulma kurumu olarak görev yapar. ancak bu üniversitelerin hatası değildir, bu devlet politikasıdır. ders vermeye ağırlık verirler, araştırmaya vermezler.

    yoksa türkiye de imkan verildiğinde gayet güzel araştırmalar yapacak bir sürü beyin var. ama adamlar derslere girmekten, ödev yapmaktan, sınavlara çalışmaktan vakit bulamıyorlar. vize haftası olmayan üniversitelerde, bir tarihten sonra sürekli vize yapılır. vize haftası olanlar ayrı komedi zaten 6 dersin sınavına bir haftada giriliyor.

    hocaların vizyonu dar. türkiye de bu gerçeği de unutmamak gerekir. hocalar bu çarkın içine girmişler artık çıkamıyorlar. adamlar kendileri araştırma yapamıyor ki. uzmanlığı olmayan alanlarda dersler vermek zorunda bırakılıyorlar, o yüzden ekstra o derslere çalışıyorlar zaten. bunun yanında idari saçmalıklar var. insanları geliştirmek için proje, kurultay vb oluşturmak zaten ölüm. (bkz: prosedür)

    özetle, bu ülkede eğitimi düzelttiğiniz an her şey düzelir gibi duruyor aslında. iş eğitimde bitiyor, eğitim de sadece okulla olmaz. televizyonla, radyo ile, internet ile olur.
236 entry daha
hesabın var mı? giriş yap