7 entry daha
  • muharrem ince’nin ikinci turda erdoğan’ı yeneceğini düşünen varsa; ülkeyi komple kapatıp gidelim, hiç uğraşmayalım.

    muharrem ince’nin alacağı oy miktarı maksimum %30’dur. erdoğan karşıtlarını da ekleyin bu oran %35’e, hadi en iyi ihtimalle %40’a çıkar. bunun sebebi muharrem ince’nin iktidar olmayı hak etmemesi değil, kendisini aday gösteren partinin chp olmasıdır.

    artık anlamanız gerekiyor. bu ülkede chp’ye ve ona ait şahsi değerlere kötü gözle bakılıyor. kimisi ciddiye bile almıyor. türk siyasetinin kanayan yaralarından birisi, chp’nin seçmenin gözündeki bu durumudur. çözüm üretebilecek bir parti, sırf bu sebepten ötürü ülke siyasetine istemsizce kayıtsız kalmakta ya da zarar vermekte.

    peki ya meral akşener?

    meral akşener erdoğan’ı mağlup edebilecek tek aday. ister inanın, ister inanmayın ama bu böyle. muharrem ince ikinci turda akşener’in oylarını alamaz ama akşener ikinci turda muharrem ince’nin oylarını pek âla alabilir. bunun sebebi akşener’in tercihleri değil, seçmenin chp’ye bakış açısıdır. muhafazakarlar chp’ye oy vermez, ancak seküler kesim akşener’e oy verir.

    samimi bir şekilde giriyorum bu entry’yi. seçimlerde chp’yi destekleyen bir vatandaş olarak giriyorum. gördüğüm bir gerçek bu. yahut umutsuz olduğum bir durum. bilemiyorum. türkiye’nin sağcı seçmeninin cehaletini göz önünde bulundurun biraz. sonra hayalkırıklığı yaşıyoruz.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap