45 entry daha
  • bilgisayarım bozulmasın diye her gün dua ediyorum. yeni bir teknolojik alet almak çok zor oldu çünkü. 5 yıl önce 1.600 liraya gayet iyi bir laptop almışken bugün iyi bir laptop en az 4.000 ve ben bunu karşılayamam.
    her şey pahalı. kemer sıkıyorum, ailecek sıkıyoruz, en çok da annem sıkıyor. kadınlar önemsemiyor denmiş ya o yüzden anlatıyorum. kadının aklından bin tane soru geçiyor bir şey almadan önce.
    dolarım olmadığı halde her gün dolar kuruna bakıyorum, bugün ekonomimiz ne kadar kötüye gitmiş acaba diye meraktan bakıyorum.
    sokaktaki insanlara bakıyorum. hiç bu kadar aç, sefil bir arada görmemiştim. içim sızlıyor, ekonominin canlı kurbanlarını görmek beni mahvediyor. elimden geldiği kadar çocuklara yardım yapıyorum ama eve geliyorum bakıyorum benim cepte de para kalmamış.
    teknolojik aleti bırak, türk kahvesi ortalama bir mekanda 7.5 lira olmuş, çay 5 lira olmuş. bir kahve çay keyfimiz vardı ondan da kısarız artık diyorum ama zoruma gidiyor. 1 ay önce yeni bir kuzenim dünyaya geldi, hediye alamadık mahcubiyetten öldük, ufak tefek şeylerle geçiştirdik.
    annem zamanında bulaşık yıkayarak iki evlat okuttu şu an bulaşık yıkasa aldığı parayı ulaşıma yatıracak, gittiği yerde yemeğidir vs pek bir şey kalmayacak geriye. belki ev geçindirmeyen kızlar ekonomik krizi pek önemsemiyor ama her gün ne yemek yapacağını kara kara düşünen annelerimize haksızlık etmeyelim.
603 entry daha
hesabın var mı? giriş yap